Jourservice på Thermia värmepumpar och varmvattenberedare

Vi arbetar med Thermia och har Jour dygnet runt

Se urval av Thermia-modeller med info nedan. Om du har fel på någon av dessa modeller nedan så var vänlig ring oss: Vårat telefonnummer är 08-55803553Vi arbetar kring Stockholms innerstad och kommuner.

Vi uppdaterar denna sida ständigt. Så om det är någon Thermia produkt som ej finns med i denna lista så kan vi hjälpa dig även med den.
Thermia Diplomat Duo Optimum
Thermia Diplomat Duo Optimum

Spara energi och pengar utan att spara på varmvattnet Diplomat Optimum G2 producerar mer och varmare varmvatten än någon annan bergvärmepump på marknaden, samtidigt som den förbrukar mindre energi. Föregångaren Diplomat Optimum fick bästa betyg i kategorin mest och varmast vatten i Konsumentverkets test av bergvärmepumpar. Den här modellen har ytterligare 10 procent bättre årsverkningsgrad. Patentsökta tekniklösningen HGW utnyttjar den befintliga husuppvärmningen för att samtidigt producera varmvatten. Det innebär att du får varmvatten på köpet när ditt hus värms av värmepumpen. Den inbyggda TWS-tekniken gör dessutom att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av.

Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen. Som värmekälla kan du välja bergvärme, markvärme eller sjövärme. Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms. Den 10-åriga trygghetsförsäkringen gäller för hela produkten, de 6 första åren är kostnadsfria.

Thermia Diplomat Duo Optimum G2
Thermia Diplomat Duo Optimum G2

Mer och varmare varmvatten Thermia Diplomat Optimum G2 producerar mer och varmare varmvatten än någon annan värmepump på marknaden, samtidigt som den förbrukar mindre energi. Separat varmvattenberedare Thermia Diplomat Duo Optimum G2 är en variant av Thermia Diplomat Optimum G2. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Duo-varianten har separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd. HGW-tekniken Vår tekniklösning HGW utnyttjar den befintliga husuppvärmningen för att samtidigt producera varmvatten. Det innebär att du får varmvattnet på köpet när ditt hus värms av värmepumpen.

Styr värmepumpen via internet med Thermia Online Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms. Den 10-åriga trygghetsförsäkringen gäller för hela produkten, de 6 första åren är kostnadsfria.

Thermia Diplomat Optimum
Thermia Diplomat Optimum

Minimal energiåtgång tack vare varvtalsstyrning Thermia Diplomat Optimum är en högeffektiv värmepump med varvtalsstyrning, vilket innebär att driften hela tiden finjusteras efter rådande behov och förutsättningar. Optimumregleringen skapar således ideala förhållanden åt värmepumpen. Det ger maximal effektivitet och minimal energiförbrukning: sekund för sekund, dygnet runt. Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med mer än 75 procent. Den inbyggda TWS-tekniken gör att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av.

Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varm-vattenkranen. Som värmekälla kan du välja bergvärme, markvärme eller sjövärme. Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Thermia Diplomat Optimum G2
Thermia Diplomat Optimum G2

Diplomat Duo Optimum är en variant av Diplomat Optimum. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Duo-varianten har en separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd eller för dig med extra stort varmvattenbehov. I övrigt är det samma värmepump.

Thermia Diplomat
Thermia Diplomat

Effektiv och driftsäker värmepump Diplomat är en effektiv och driftsäker värmepump för dig som vill ha ett lättskött uppvärmningssystem med låga driftkostnader. Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med mer än 75 procent. Den inbyggda TWS-tekniken gör att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av.

Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen. Som värmekälla kan du välja bergvärme, markvärme eller sjövärme. Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Thermia Diplomat Duo
Thermia Diplomat Duo

Diplomat Duo är en variant av Thermia Diplomat. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Thermia Diplomat Duo har separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd eller för dig med extra stort varmvattenbehov. I övrigt är det samma värmepump.

Thermia Atec
Thermia Atec

Luft/vattenvärmepumpen som ger maximal prestanda och komfort året runt. Thermia Atec sätter en ny standard för luft/vattenvärmepumpar. Med en överlägsen årsverkningsgrad* ger den maximal energibesparing! Genom en unik akustisk design har den utvecklats för att bli den tystaste på marknaden. Den är utrustad med kylfunktion, vilket innebär att du kan njuta av svalka i huset under den varmare delen av året. Och har du swimmingpool, kan även den anslutas till Thermia Atec för att minska uppvärmningskostnaden.

Helt nyutvecklad teknik Tekniken i Thermia Atec är helt nyutvecklad. Genom att kontinuerligt optimera de tre huvudparametrarna luftflöde (variabel EC-fläkt), kylkretsflöde (elektronisk expansionsventil) och flöde i värmedistributionen (Optimumteknik), minimerar Thermia Atec energiåtgången. Energin hämtas från utomhusluften, och ger varmvatten och vattenburen värme, med en effektiv energibesparing ända ner till 20C. Vilket gör att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med mer än 75 procent.

Tre varianter av inomhuspaket Thermia Atec består av två delar: själva värmepumpen som placeras utomhus samt ett inomhuspaket. Thermia Atec finns i flera effektstorlekar och kan kombineras från 6 till 36 kW. Det finns tre varianter av inomhuspaket att välja mellan innehållande olika funktioner. Vilket paket du behöver beror på förutsättningarna i ditt befintliga värmesystem, på så sätt behöver du aldrig betala för mer än det du behöver. När du köper Thermia Atec ingår en kostnadsfri 6-årig trygghetsförsäkring, som du kan välja att förlänga upp till 10 år. Årsverkningsgrad är ett mått på hur effektiv en värmepump är, sett över ett helt år där både varma och kalla perioder räknas in, samt produktion av tappvarmvatten.

Thermia Atria Optimum
Thermia Atria Optimum

Luftvärmepumpen med aktiv styrning ökar din besparing Atria Optimum är en luft/vattenvärmepump med varvtalsstyrning, vilket innebär att driften hela tiden finjusteras efter rådande behov och förutsättningar. Optimum-regleringen skapar således ideala förhållanden åt värmepumpen. Det ger maximal effektivitet och minimal energiförbrukning sekund för sekund, dygnet runt. Värmepumpen består av två enheter: en inomhusdel och en utomhusdel. Energin hämtas från utomhusluften, ända ner till 20C. Vid riktigt låga temperaturer ges tillskott via elpatroner i fem delsteg, vilket ger tilläggsvärme med sund ekonomi.

Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 75 procent. Avfrostning sker automatiskt och endast vid behov, något som ytterligare sänker dina kostnader. Den inbyggda TWS-tekniken gör dessutom att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen. Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Thermia Atria Duo Optimum
Thermia Atria Duo Optimum

Atria Duo Optimum är en variant av Thermia Atria Optimum. Det som skiljer de båda modellerna åt är att Duo-varianten har separat varmvattenberedare, och därför passar på ställen med låg takhöjd eller extra stort behov av varmvatten. I övrigt är det samma värmepump.

Thermia Atria
Thermia Atria G2

Luftvärmepumpen som hämtar energi ända ner till 20C Atria är en effektiv och driftsäker luft/vattenvärmepump för dig som vill ha ett lättskött uppvärmningssystem med låg driftkostnad. Värmepumpen består av två enheter: en inomhusdel och en utomhusdel. Energin hämtas från utomhusluften, ända ner till  20C. Vid riktigt låga temperaturer ges tillskott via elpatroner i fem delsteg, vilket ger tilläggsvärme med sund ekonomi. Den höga årsverkningsgraden, som är ett mått på värmepumpens effektivitet sett över hela året, innebär att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 75 procent. Avfrostning sker automatiskt och endast vid behov, något som ytterligare sänker dina kostnader.

Den inbyggda TWS-tekniken gör dessutom att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen. Med tillvalet Thermia Online kan du styra din värmepump via internet. Skulle mot förmodan något behöva åtgärdas, får du automatiskt ett meddelande via e-post eller sms.

Vårat telefon nummer: 08 558 03 553 fax: 08 558 03 552