Japansk Toalett

Vi säljer Japanska Toaletter, eller snarare har vi tagit fram sitsar med mått som bör passa svenska standard toaletter. Dessa kallas även för E toaletter, eller smarta toaletter, E-bide.

Dom sitsar vi säljer, passar inte alla svenska toaletter. (se mått nedan L485B358/428H155) men dom flesta förekommande befintliga toaletter installerade i Svenska hem. Minsta mått mellan cistern och hål som sitsen sitter fast i 40mm . Optimalt mått mellan cistern fram till framkant wc, ca 470mm.

I äldre hem från 60 talet vart det vanligt med bide i många hem. Dock har detta mycket försvunnit på både gott och ont. Då folk idag har en större benägenhet att duscha ofta. Dock kan man många gånger behöva tvätta sig i dom nedre delarna av kroppen, utan att kliva in i duschen. Därför är en ebide / Japansk toalett fördelaktig.

Vad är fördelen med att installera en Japansk toalett (e-bidé)?

Det är för att rengöring med vatten är mera hygieniskt än att använda toalett papper, för att inte nämna dom miljömässiga fördelarna.
Men det är även så att den skapar en bekvämlighet som vanliga svenska toaletter saknar.

Då sitsar vi säljer från Roca (som är världens största sanitets porslins tillverkare) har uppvärmd bidé sits . Sanitetpolning både bak samt fram . Sanitetspolning för damer där munstycket går längre fram.

Även spolningen sker med varmvatten. Och temperaturerna för vatten/sits/lufttork är inställningsbara.

Fördelen är även att man trycker på en panel för start stopp av dom olika funktionerna för att tvätta torka sig.

På vintern är det väldigt skönt att sätta sig på en sits som är uppvärmd. Då dom flesta vet hur jobbig en kall toalettsits kan vara när det är kallt ute. Det är även väldigt skönt att bli lufttorkad innan man tar på sig kläderna. Så man undviker speciellt på vintern att gå ut med blöta underkläder. Vilket inte är så skönt kalla dagar.

Angånde kompabilitet med befintlig wc. Så finns måtten nedan. Så man kan mäta om en sits passar mot den befintliga wc,n eller om man måste köpa både wc samt sits i ett paket. Vi tillhandahåller båda tillsammans med montering, till fasta priser, beroende på vad du väljer.

Mått för japansk toalett 1

Mått för japansk toalett 2

Då många byggvaruhus som bauhaus mm valt att sälja smarta toaletter så skiljer sig våra något åt.

Då dom flesta modeller är vägghängda. Och många kanske inte vill bygga om badrummet bara för att få en japansk wc. Då vi kan kombinera våran sits med en standard wc. Som dom flesta RÖRFIRMOR HAR DELAR TILL. Så är fördelen att toaletten håller länge även om den går sönder i framtiden.

Man kan således fortsatt ha en golvmodell av wc utan att bygga om badrummet.

Det enda som krävs är sitsen om den passar på befintlig wc. Samt ett eluttag som vi kan ombesörja att det installeras. Sitsen drar som mest 1300W.

Våra modeller

Dom 2 modeller av sitsar vi tillhandahåller till fast pris är (observera att samtliga priser är inklusive moms och montering):

  • Roca Multiclean Premium Round med fjärrkontroll som placeras på väggen

Uppvärmt säte
Spolning bak/fram, luft torkning, nattlyse

Fast pris inklusive installation (elinstallation montering av eluttag av behörig elektriker** samt montering av sits mot befintlig vatten installation vid wc):

21995:- inkl. moms och rotavdrag
24995:- exklusive rotavdrag

Endast Sits 15685:- + Frakt

Lock till japansk toalettsits 1Uppfällt lock japansk toalettsits 1Fjärrkontroll japansk toalettsits 1

  • Roca Multiclean Advanced Round med panel fast på sidan

Spolning fram/bak, luft torkning

Fast pris inklusive installation (elinstallation montering av eluttag av behörig elektriker** samt montering av sits mot befintlig vatten installation vid wc):

20995:- inkl moms och rotavdrag
23995:- exklusive rotavdrag

Endast Sits 14685:- + Frakt

lock japansk toalettsits 2Uppfällt lock japansk toalettsits 2Kontrollpanel japansk toalettsits 2

Om man vill ha en bra wc golvmodell som passar bra till dessa sitsar, rekommenderar vi en Laufen Pro-Nordic 27960/27961.

Denna modell är bra anpassad i mått till dom sitsar vi säljer och kostar 6385 kronor inklusive rotavdrag, moms och montering (priset kan endast kombineras med ovanstående sitsar). Exklusive Rot 7925 Kronor.

WC / Toalettstol - Laufen Pro-Nordic 27960/27961

För beställning eller övriga frågor – ring oss på 08 558 03 553!

** Elinstallation förutsätter att el som räcker till (fas jord nolla min 1300W) finns i närheten av wc/badrummet. I annat fall tillkommer extra kostnad på priset att dra fram elledning. Priser gäller inom en radie av 30 kilometer från Stockholm. Utanför den radien tillkommer en km kostnad på 13,46 kr km + moms.

Här hittar ni länkar till Rocas egen sida, där man kan ladda hem mer info om dessa sitsar:

Premium Round
http://www.export.roca.com/catalogue/products/smart-toilets/multiclean/multiclean/premium-round-804006001#!A804006001

Advanced Round
http://www.export.roca.com/catalogue/products/smart-toilets/multiclean/multiclean/advance-round-804001001#!A804001001