Avloppsspolning med spolbil & avloppsstopp

Allmänna Rörjouren är ett rörjour företag som utför service inom VVS dygnet runt. Vi arbetar inom VVS och har rörmokare i hela Stockholmsområdet. Det finns många anledningar till att du kan behöva en avloppsspolning. En avloppsspolning kan både göras i underhållssyfte och som åtgärd vid akuta stopp. Det kan bli väldigt kostsamt att behöva utföra en akut avloppsspolning. Då du aldrig kan i förväg veta när ett akut avloppstopp kommer att ske. Sker det under jourtid blir kostnaden större än om du är ute i god tid.

Om du istället gör en underhållsspolning är det en investering som säkerställer den normala funktionen hos avloppet. Fett och dylikt fastnar gärna i avloppet, och med en spolning undviker du stopp.

Allmänna Rörjouren jourbil
Allmänna Rörjouren Servicebil

Vi sysslar med rensning och högtrycksspolning av avlopp

Vårt spolaggregat i vår egen spolbil som vi byggt själv är på 200 bar och klarar rör upp till 450 mm.

Med fördel kan vi högtrycksspola ert avlopp så att stoppet enkelt släpper. Vi har även specialmunstycke som har till syfte att fräsa bort rötter, som kan växa in i rör.

Man kan även många gånger underhållsspola avloppet för att få bort igengrott fett och dylikt i ledningarna.

Vi filmar avloppsledningar och kan även med en sökmetod där vi radiopejlar kamerahuvudet. Lokalisera exakt plats för skada eller det som skapar problem i avloppet. Sidan som beskriver det närmare, hittar du här.


avloppsspolning stockholm

Akut stopp i avloppet?

Om du har fel som ej berör läckage före mätare eller stopp i gatan ringer du oss på Allmänna Rörjouren.

Ring oss på 08-55803553

Avlopp behöver underhåll genom åren

Det finns inga avloppssystem som är helt underhållsfria som vi gärna vill tro, därför rekommenderar vi att du underhåller ditt avlopp med en spolning med jämna mellanrum. En högtrycksspolning rensar effektivt bort rost och skräp från rörsystemet, vilket minskar risken för framtida stopp avsevärt. Att få ett stopp är oftast väldigt jobbigt och det är inte alltid det finns möjlighet att få hjälp omedelbart, därför är ett regelbundet underhåll det bästa och mest prisvärda alternativet.

Tecken på att du behöver en avloppsspolning

Det finns en del tecken du kan vara uppmärksam på som talar om för dig när det kan börja bli dags för en avloppsspolning. Det första tecknet på att du är på väg att få ett avloppstopp. Det är förstås att vattnet börjar rinna ner långsammare efter att du diskat eller tvättat dig. Även ljud från rören eller att du känner en dålig lukt från exempelvis källaren kan vara tecken på att någonting fastnat i ett rör. Om du redan fått ett avloppstopp så är det förstås tecken nog på att du behöver en avloppspolning . Kluckande ljud är även det tecken på begynnande avloppstopp.

Vi är bra på det vi gör

Vi på Allmänna Rörjouren är experter på det vi gör och vi använder oss av högkvalitativa tekniker för att kunna se exakt var ett stopp sitter, ifall det är aktuellt. Alla våra anställda har god erfarenhet av arbete med avloppsspolning och vi är noggranna i vårt arbete. Inget arbete är för stort eller för litet för oss och vi finns alltid tillgängliga. Oavsett om du behöver en akut avloppsspolning eller en i förebyggande syfte kan du kontakta oss.

Vi utför alla typer av rörmokare, VVS-jobb samt har vi jour året runt. Vårt telefonnummer: 08 558 03 553 samt fax: 08 558 03 552.

  Spolbilar och effektiv avloppshantering: Garanterar renhet och funktion i Storstockholm

  Avloppssystem utgör en osynlig men kritisk komponent i vårt vardagliga liv. Dessa system ser till att avfallsvatten och orenheter transporteras bort från våra hem och samhällen, och deras smidiga funktion är avgörande för vårt välbefinnande och hälsa. I Storstockholm och dess omnejd är detta av särskilt stor vikt med tanke på regionens täta befolkning och urbana struktur. När avloppssystemen fungerar felfritt märker vi knappt av dem, men när problem som avloppsstopp uppstår blir konsekvenserna snabbt påtagliga och obehagliga för invånarna i området.

  Utmaningar med avloppsstopp

  Avloppsstopp är en vanlig företeelse som kan bero på många faktorer, inklusive oavsiktlig nedspolning av främmande föremål, ackumulerat avfall och tillväxt av rötter från träd och buskar. När avloppsstopp inträffar, kan det leda till allvarliga problem som översvämningar, avloppsbackup och i vissa fall strukturella skador på rörsystemet. Denna utmaning är särskilt påtaglig i områden som Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker, där befolkningen är tät och avloppssystemen arbetar i högt tempo.

  Spolbilar: Oöverträffade hjältar vid avloppsspolning

  Spolbilar är hjältar i kampen mot avloppsstopp. Dessa specialfordon är utrustade med kraftfulla pumpar och högtrycksspolningsutrustning som möjliggör effektiv och noggrann rengöring av avloppsrör samt borttagning av blockeringar. De är även utrustade med avancerad kamerateknik som möjliggör inspektion av rör och identifiering av problemområden.

  Funktionsprincip för en spolbil

  När en spolbil anländer till en plats med rapporterat avloppsstopp, inleds processen att aktivera högtrycksspolningsutrustningen. Detta genom att man stoppar ner en slang i avloppet och startar motorn. Detta system skapar sedan en kraftfull ström av vatten som riktas mot blockeringen, vilket effektivt bryter ner och avlägsnar den. Spolbilen har i vissa fall också en tank där avloppsmaterial kan samlas in och transporteras bort från platsen. Om man upptäcker ett problem med rören. Kan man i samråd med kunden sänka ner en liten kamera i röret för att undersöka problemet ytterligare. Och på så vis kan man se vad som är fel i röret. Och vad som orskarar stoppet. Och man kan på så vis se om ytterligare åtgärder behöver vidtas.

  Varför är spolbilar är så viktiga

  Spolbilar är av avgörande betydelse för att upprätthålla fungerande avloppssystem och förhindra att avloppsstopp utvecklas till allvarliga problem. Här är några av de viktigaste skälen till varför de är så viktiga i områden som Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker, och Östermalm:

  1. AngåendeFörebyggande underhåll: Våra Spolbilar kan användas för regelbunden rengöring och underhåll av avloppssystem för att förhindra blockeringar och stopp innan de uppstår.
  2. För en snabb åtgärd vid nödsituationer: Vid akuta avloppsstopp kan spolbilar snabbt transporteras till platsen och lösa problemet, vilket minskar risken för översvämningar och andra skador.
  3. Kostnadseffektivitet: Tidig hantering av avloppsstopp med spolbilar kan förhindra kostsamma reparationer och ersättningar av rörsystemet.
  4. Miljövänlig: Genom att effektivt rengöra avloppsrören minskar spolbilar risken för förorening av vattendrag och miljön.

  Slutsats

  Spolbilar är en oumbärlig resurs när det gäller att hantera avloppsstopp och upprätthålla fungerande avloppssystem i områden som Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker, och Östermalm. Deras kraftfulla teknik och effektiva arbete bidrar till att hålla våra samhällen rena, friska och väl fungerande. Att investera i avloppsspolningstjänster är ett viktigt steg för att upprätthålla den sanitära infrastrukturen och förhindra att avloppsstopp orsakar kaos och skador i dessa städer och områden.

  Avloppsspolning Stockholm – så jobbar vi

  • Kontakta oss. Om du märker att ditt avlopp är blockerat eller rinner långsammare än vanligt, kontakta oss. Vi återkommer snabbt beroende på hur akut problemet är.’
  • Boka tid. Vi schemalägger ett besök,  omgående eller vid en senare tidpunkt.
  • Förberedelse med vatten. Innan vi kommer hem till dig, ser vi till att vår spolbil är full av vatten.
  • Utför spolningen Vi kommer hem till dig, lokaliserar problemet och påbörjar spolningen. Tiden för detta varierar från några minuter till ett flera timmar, beroende på hur allavarligt stoppet är.
  • Avslutning och uppföljning När arbetet är klart packar vi ihop och städar upp. Vi går igenom fakturan om du vill och ger råd för att undvika framtida stopp.

  Spolbil Stockholm – så fungerar den

  Allmänna Rörjouren spolbil
  Allmänna Rörjouren Spolbil

  En spolbil är ett specialfordon för rengöring och underhåll av avloppssystem. Den är utrustad med en stor vattentank och en högtryckspump som spolar vatten genom avloppsrören för att avlägsna smuts, fett, rötter och andra hinder. Förutom att spola avloppet. Så suger ofta spolbilen upp och transporterar bort avfall samt vatten som har samlats upp.

  Spolbilar spelar en viktig roll i att förebygga översvämningar, stopp och luktproblem i avloppssystemet. Genom regelbundet underhåll bidrar de till att förlänga rörens livslängd och minimera miljöskador. De används för olika typer av avloppssystem, inklusive dagvatten- och spillvattensystem, och kan utföra specifika uppgifter som att rensa fettavskiljare, inspektera rör med kamera och spruta kemikalier för råttbekämpning.

  Ett flertal olika munstycken

  Allmänna rörjourens spolbils aggregat

  För att anpassa sig till olika situationer och rörstorlekar har spolbilar olika munstycken, några med framåtriktade strålar för att skära genom hårda hinder och andra med bakåtriktade strålar för att dra slangen framåt. Spolbilar varierar i storlek, med vattentankar på 100 till 1 000 liter och pumpar som genererar vattentryck på 100 till 400 bar. Våran spolbil har en tank på 640 liter med ett tryck på 200 bar upp till 74 liter per minut. För att sätta saker i perspektiv. Så har en högtryckstvätt som man använder till att tvätta bilen oftast runt 100 bar och sprutar ut ca 6-10 liter per minut. Väldigt många inklusive våran spolbil. Har hetvatten spolning. Vilket betyder att bilen är utrustad med en panna. Som värmer vattnet så pass mycket att fetter o dyl smälter i rör. Och åker med vattnet ut i avloppet. Så rörens väggar blir som nya igen.

  Användningen av spolbilar kräver kvalificerad personal och regelbunden service för att säkerställa optimal funktion. Om du behöver hjälp med ditt avloppssystem eller vill veta mer om spolbilar, kontakta oss!

  Vanliga frågor om avloppsspolning

  Kan alla typer av stopp i avloppet rensas bort? 

  Dom flesta stopp, som till exempel fett, hår, matrester eller andra föremål kan ofta spolas bort. Försök att spola i rör som på något sett är skadade redan innan vi kommer dit. Kan orsaka att röret går sönder ytterligare. Dock ska man då vara medveten om att det då endast är en tidsfråga innan röret kollapsar.

  Vad är underhållsspolning? 

  Underhållsspolning är en metod där rören spolas med högtrycksvatten för att avlägsna fett, smuts, hår och andra föroreningar. Det förebygger stopp och dålig lukt, förbättrar rörens livslängd och minskar risken för vattenskador.

  Hur ofta bör avloppsrören spolas? 

  Rörens ålder, material och användning påverkar frekvensen, men en vanlig rekommendation är att spola vart tredje till femte år för att säkerställa optimal funktion.