Nibe service Jour Installation

 

 

Reparation och service  av Nibe värmepumpar

Din värmepump kommer att producera mindre effekt med tiden. För att du ska få ut samma effekt som när din Nibe värmepump installerades och för att undvika dyra reparationer. Så bör du se över din anläggning en gång om året för bästa driftsäkerhet samt maximal besparing.

I vår värmepumpservice ingår att vi  rengör filter och säkerhetsventiler kontrollerar tryck, och identifierar trasiga delar.

Om du behöver du service på din Nibe värmepump eller behöver en ny lösning för din värmeanläggning? Så hjälper vi dig att välja rätt värmepumpslösning för dina behov. Och vi tar hand om hela installationen från början till slut.

Ring oss på Allmänna Rörjouren Service av din Nibe värmepump på telefon 08-55803553.

Med en värmepumpservice från Allmänna Rörjouren, kommer du att känna dig trygg och vara säker på att din Nibe värmepump fungerar som den ska. Och att värmepumpen producerar värme och varmvatten med maximalt med effekt.

Nyinstallation av Nibe värmepump samt panna

Vi installerar nya Nibe produkter som till exempel värmepumpar och pannor samt varmvattenberedare. Du kan känna dig säker på att du får rätt produkter installerade när vi utför jobbet. Då vi innan installation alltid utför en beräkning genom kalkylprogram för värmepumpar. Och väger in dom förutsättningar som i just ditt unika fall, som påverkar installationen. Detta för att rätt storlek på värmepump och panna ska installeras. Så att värmepumpens livslängd samt besparing maximeras. Då fel värmepumpstorlek kan orsaka både förluster i energibesparing. Samt att en för stor värmepump kan förkorta livslängden avsevevärt på kompressorn. Då det är start och stopp som sliter på en värmepumps kompressor. Och storleken på värmepumpen är viktig för att besparingen ska maximeras. Därför är det väldigt viktigt att rätt storlek på värmepump installeras.

Pannor

Nibe har en lång tradition av att tillverka pannor. Både stora samt små pannor. För hushåll eller eller kommersiella hus.

Värmepumpar

En värmepump från Nibe är lätt att installera och kräver otroligt lite underhåll av dig som kund. Däremot hjälper den dig att snabbt sänka dina elkostnader radikalt mycket.  CTC,s  moderna värmepumpar ger maximal besparing. Då deras värmepumpar är varvtalsstyrda. Vilket i korta ordalag betyder att värmepumpen anpassar sig till situationen för stunden för maximal energibesparing.

Luft Vatten värmepump

En luft vatten värmepump fungerar som så, att den tar värmen från uteluften. Varv värmepumpen står utomhus. Och är ihopkopplad via rör med en innerdel (panna) som står inomhus och fördelar värmen runtom i huset. Samt varmvatten. Och styr värmepumpen utefter det värmebehov som finns. Detta så att luft vatten värmepumpen går maximalt i förhållande till tillskottsvärmen (elpatron som kostar mer i energi att driva) som optimerar din energianvändning.

Bergvärmepump

En bergvärmepump tar värme från antingen ett borrat rör i marken. Där slangar förs ner. Vilket gör att vätskan cirkulerar runt och ger energi till värmepumpen. En bergvärmepump är placerad inomhus. Värmen kan även tas från så kallad markvärme. Där man gräver ner slangar på ett större markområde på en grund höjd. Samma princip kan även ske från en sjö. För att installera bergvärme krävs det ett så kallat borrtillstånd från kommunen. Då dom måste säkerställa att borrning sker på sådan plats att det ej skapar problem i dess närhet. Då grannar som borrar för naära kan störa varandra. Även stadsplanering som tunnelbana och dylikt som kan ha ledits under tomten kan påverka detta.

Frånluftsvärmepump

En frånluftsvärmepump tar tillvara på frånluften i ett hus. Den fungerar även då som frånluftsfläkt för huset. Man installerar vanligtvis en frånluftspump i ett nyproducerat hus som behöver ventilationslösningen för att fungera. Dessa värmepumpar är många gånger relativt dåliga på att spara energi i jämförelse med Bergvärme och luft vatten värmepumpar. Nibe har en lösnig med ett frånluftsaggregat i kombination med en innerdel samt en luft vatten värmepump som kan ersätta en frånluftsvärmepump. Men samtidigt upprätthålla ventilationen i huset när man då maximerar energibesparingen.

Varmvattenberedare

Även varmvattenberedarna från Nibe är energisnåla. Företaget har också arbetat med att konstruera en hållbar produkt. Därför är innanmätet tillverkat av behandlat rostfritt stål för att minimera korrosionsrisken.

Vi utför service samt säljer NIBE

Kontakta oss om du har ett värmesystem av det märket, som du behöver hjälp med. Vi kan hjälpa dig med rådgivning, byte och installation av NIBE värmesystem. Vårt syfte är att vara tillgängliga i Stockholms innerstad och kringliggande kommuner när du behöver oss.

Vi jobbar i jour och det ger dig som kund en trygghet i att kunna få tag i oss när du behöver det. Några av modellerna som du kan hitta på hemsidan har slutat att tillverkas, men du kan ändå fråga oss om dem ifall du har en utgående modell.

Nedan är en presentation av modeller från nibe. Om du har problem med din Nibe produkt? Eller undrar något?  Så var vänlig ring oss dag som natt, vi har alltid jour och öppet dygnet run 24/7. Vårat Telefonnummer: 08-55803553

 

Nibe Fighter 2025 Drift & skötsel

NIBE Fighter F2025 är en luft/vatten-värmepump, speciellt framtagen för nordiskt klimat. F2025 utnyttjar utomhusluften vilket gör att varken borrhål eller slingor i marken behövs. NIBE F2025 är avsedd att dockas till vattenburna värmesystem.

 • Arbetar ned till minus 20C
 • Finns i storlekarna 6,8,10 och 14 kW
 • Lång livslängd
 • Byggd för nordiska klimat
 • Intelligent styrning
Nibe ALPHA COMBI Drift & skötsel

 NIBE ALPHA COMBI

 

Värmepanna för olja, el, ved och pellets med varmvattenberedare av förrådstyp. 120 liter och arbetstryck upp till 1,5 bar. Rökanslutning riktad uppåt och kräver rökrör vid anslutning till rökkanalen. Kan kräva bygganmälan hos din kommun.

 • Maxeffekt vid vedeldning 20 kW
 • Maxeffekt vid olja 22 kW
 • Maxeffekt vid pelletseldning 18 kW
 • Maxeffekt vid eldrift 6 kW
 • Pelletsbrännarlycka finns som tillbehör
Nibe Compact Emaljerad Drift & skötsel

NIBE COMPACT E


NIBE COMPACT E

Varmvattenberedare för villan. Storsäljaren med valfritt korrosionsskydd. Stålbehållare och invändigt korrosionsskydd av emalj. Tryckkärlet klarar upp till 9 bar. Isolerad med miljövänlig cellplast och enkel demontering för service och rengöring.

 • Vattenmagasin isolerat med EPS
 • Ytterhölje av pulverlackerad stålplåt
 • Installeras stående
 • Ställbar termostat upp till 80C

Nibe Compact Rostfri Drift & skötsel

NIBE COMPACT R

Varmvattenberedare för villan. Storsäljaren med valfritt korrosionsskydd. Behållare av rostfritt stål och med kemisk rengöring för att hålla hög kvalitet. Isolerat med EPS, miljövänlig cellplast, vilket innebär att du får god värmeisolering. Installeras stående.

Nibe Compact Koppar Drift & skötsel

NIBE COMPACT C

Varmvattenberedare för villan. Storsäljaren med valfritt korrosionsskydd. Har dold rörinstallation så den smälter in i alla miljöer. Finns med 1-, 2- eller 3-fasanslutning. Finns också i flera storlekar, 100 liter, 150 liter, 200 liter eller 300 liter. Rekommendation för en familj, två vuxna och tre barn, är mellan 200-300 liter.

Nibe ELK 213 Drift & skötsel

NIBE ELK 213

Elkassett för villor och mindre hyreshus. Kan användas för indirekt uppvärmning av varmvatten. Monteras därför tillsammans med värmepanna, ackumulatortank eller en värmepump. Kan användas för att ge kompletteringsvärme när din värmepump nått sin kapacitet.

 • Max tryck värme: 3 bar
 • Max temperatur: 85C
 • Vattenvolym panna: 7 liter
 • Vikt 18 kg

Nibe Eminent Drift & skötsel

NIBE EMINENT

Varmvattenberedare för fritidshuset och det mindre hushållet. Lika effektiv som elegant. Vattenbehållare i emaljerad stålplåt. Kan monteras liggande eller hängandes på väggen. De mindre storlekarna är perfekta för fritidshuset eller gästhuset.

Nibe EVC 13 Drift & skötsel

NIBE EVC 13

Kompakt elpanna som anpassar sig till utetemperaturen. Installeras horisontellt, helst på en elektrisk varmvattenberedare. Har en inbyggd effektvakt och med en lättöverskådlig panel för styrning av värmen. Elpannan inkluderar belastningsvakt, expansionskärl och cirkulationspump. Kan monteras ovanpå en elektrisk varmvattenberedare för att skapa en flexibel enhet.

Nibe EVC 240 Drift & skötsel

NIBE EVC 240

En komplett elpanna som är gjord för att synas. Till för villor med vattenburen värme. Dubbelmantlad tryckkärl samt två elpatronen för avancerad styrning. Korrisionsskydd av koppar. Elpatronerna har en maxeffekt på 13,5 kW.

 • Minsta möjliga värmeförluster
 • Korrosionsskydd av koppar
 • Förhöjningsmoduler för dold rördragning ingår
 • Volym 240 liter
 • Vikt 150 kg

 

Nibe EVP 270 Drift & skötsel
NIBE EVP 270

Elpanna / Inomhusmodul som är specialbyggd för att kopplas till, och kommunicera med, luft/vatten-värmepumpen NIBE F2025 med effektstorlekarna 6 kW, 8 kW och 10 kW. Lämplig vid låg takhöjd.

 • Volym 270 liter
 • Maxeffekt 13,5 kW
 • Dockas lämpligast till uteluftsvärmepump
 • Effektvakt ingår

 

Nibe EVP 500 Drift & skötsel
NIBE EVP 500

Komplett och högpresterande inomhusmodul för värme och varmvatten som kan kopplas till alla tänkbara värmekällor; solenergi, ved, pellets, gas, olja eller fjärrvärme.

 • Passar större villor
 • Volym 500 liter
 • Maxeffekt 18 kW
 • Dockas lämpligast till en uteluftsvärmepump

Nibe VVM 300 Drift & skötsel

NIBE VVM 300

Elpanna / Inomhusmodul som är specialbyggd för att kopplas till, och kommunicera med, luft/vatten-värmepumpen NIBE F2025 med effektstorlekarna 6 kW, 8 kW och 10 kW.

 • Volym 280 liter varav 155 liter tappvarmvatten
 • Korrosionsskydd av koppar
 • Effektvakt som standard
 • Förberedd för pooluppvärmning
 • Självreglerande varvtalsstyrd laddpump

Nibe Fighter F1226 Drift & skötsel

NIBE Fighter F1226

En komplett värmepump för uppvärmning av villor och radhus. Som värmekällor kan bland annat berg, mark eller sjö användas. Även grundvatten kan användas som värmekälla, vilket dock kräver en mellanliggande värmeväxlare samt tillbehöret EXC40.

 • Vikt 235 kg
 • Effektivitetsklass varmvattenberedning: A
 • Finns i effektstorlekarna 6, 8 och 12 kW

 

Nibe Fighter F370 Drift & skötsel

NIBE Fighter F370

Komplett värmepump som ger värme, varmvatten, ventilation och återvinning. Pumpen är lämplig för hus mellan 90-200 Kvadratmeter.

 • Dockningsbar till andra värmekällor
 • Inbyggd likströmsfläkt
 • Perfekt för golvvärme
 • Minimal skötsel krävs

Nibe Fighter F370 Drift & skötsel

NIBE Fighter F470

Komplett värmepump som ger värme, varmvatten, ventilation, värmd tilluft och återvinning. Pumpen är lämplig för hus mellan 90-200 Kvadratmeter.

 • Inbyggd varmvattentank, elpatron, cirkulationspump, fläktar och styrsystem
 • Kan anslutas till radiatorer, konvektorer eller golvvärme
 • Effektivt styrsystem
 • Kapacitet: 200 liter varmvatten på 40C

Nibe Fighter 100P Drift & skötsel

FIGHTER 100P

Komplett värmepump som ger varmvatten, ventilation och återvinning och är den vanligaste lösningen för hus uppvärmda med elradiatorer.

 • Inbyggd fläkt och vattenvärmare
 • Minimal skötsel
 • Kassettsystem för filterrengöring
 • Enkel installation
 • Isolerad med freonfri polyuretan

Nibe Fighter 200P Drift & skötsel

Nibe FIGHTER 200P

Komplett värmepump som ger varmvatten, ventilation, återvinning och värme till del av värmesystemet. För hus där uppvärmning sker med mindre golvslinga eller enstaka vattenradiatorer och resten el-radiatorer.

 • Enkel installation
 • Minimal skötsel
 • Komplett ventilutrustning
 • Korrosionsskydd av koppar

Nibe Fighter 1110 Drift & skötsel

Nibe Fighter 1110

Fighter 1110 är en basvärmepumpsaggregat som kan ta emot olika värmekällor, från exempelvis berg, mark, sjö eller grundvatten. Den går att dockas till dubbelmantlad vattenvärmare, typ Nibe VPA.

 

Nibe Fighter 1225 Drift & skötsel

Nibe Fighter 1225

Vattenvärmare och värmepump som kan ta emot värmekällor från berg, mark och sjö samt grundvatten. Kontrollpanel som är lätt att läsa av och ger dig möjligheten att ställa in pumpen precis som du vill ha den.

 • Uppvärmning av villor och radhus
 • Finns i 5 effektutföranden mellan 5-12 kW
 • Hög verkningsgrad
 • Låg ljudnivå
 • Varmvattenberedare på 160 liter

Nibe Fighter 1235 Drift & skötsel

Nibe Fighter 1235

Värmepump och varmvattenberedare i ett. Tar emot värmekällor från grundvatten, mark, sjö och berg. Har ett slutet köldbärarsystem som blandas med frostskyddsmedel under cirkulation.

 • COP 5.03
 • Värmesystem med maxtemperatur på 70C

Nibe Fighter 1250 Drift & skötsel

Nibe Fighter 1250

En komplett värmepump som ger dig bra energibesparing och minskade utsläpp av koldioxid. Integrerad varmvattenberedare och ett driftsäkert styrsystem. Tack vare konstant värme i berg, mark och sjö får du hög verkningsgrad alla årstider.

 • Integrerad varmvattenberedare på 160 liter
 • Effektvakt som standard
 • Förberedd för pooluppvärmning
 • Förberedd för styrning av 2 värmesystem

 

Nibe Fighter 310P Drift & skötsel

Nibe FIGHTER 310P

Komplett värmepump som ger värme, varmvatten, ventilation och återvinning. För hus med bostadsyta 80-180 Kvadratmeter och vattenburen radiatorkrets eller golvvärme.

 • Minimal skötsel
 • Inbyggds frånluftsfläkt med indirekt uppvärmd varmvattenberedare
 • Avsedd för lågtemperaturdimensionerad radiatorkrets eller golvvärme
 • Enkel installation
 • Använder miljövänligt köldmedie R290

Nibe Fighter 410P Drift & skötsel

Nibe FIGHTER 410P

Kopparfodrad vattenvärmare och värmepump som utvinner energi ur ventilationsluften. En bra kombinationspump som ger dig varmt vatten och värme i ett.

 • Elpatron har en effekt på 8 kW med 13.5 kW som tillval (uppgradering)
 • Komplett värmepumpsaggregat
 • Volym 170 liter
 • Ventaltionsåtervinning

Nibe Fighter F750 Drift & skötsel

NIBE F750

En värmepump av den nya generationen. Den är utvecklad för att möta de nya hårdare byggreglerna men passar även för utbytesmarknaden. Förberedd för solcellspaket och andra externa energikällor.

 • Enkel installation
 • Välisolerad och energisnål
 • Förberedd för NIBE:s solcellspaket
 • Vikt 205 kg
 • Effektivitetsklass varmvattenberedning: A

 

Nibe Nibette Drift & skötsel
NIBE NIBETTE

En liten och nätt varmvattenberedare som passar utmärkt i stugan eller fritidshuset. Elinstallation och isolerad med miljövänlig cellplast. Kan monteras antingen stående eller hängandes och tar lite plats. Kopplas in med stickpropp till 230V jordat uttag.

 • Går att anslutas med 400 V 2-fas (effekt på 3 kW)
 • Effektivitetsklass varmvattenberedning: C
 • Volym 13,5 liter
 • Kapacitet varmvatten på 40C: 30 liter

Vi utför även service och har jour på modeller som utgått

Nibe Fighter 2020 Drift & skötsel

NIBE Fighter 2020 – modellen har utgått

En luft/vatten-värmepump, speciellt framtagen för nordiskt klimat. 2020 utnyttjar utomhusluften vilket gör att varken borrhål eller slingor i marken behövs. NIBE 2020 är avsedd att dockas till vattenburna värmesystem.

Nibe Fighter 1210 Drift & skötsel

Nibe Fighter 1210 – utgått 2010

En kopparfodrad varmvattenberedare som rymmer 160 liter. Den kan värma vatten från berg, sjö, mark eller grundvatten. Effekt på 9 kW.

Nibe FIGHTER 310

Komplett värmepump som ger värme, varmvatten, ventilation och återvinning. För hus med bostadsyta 80-180 Kvadratmeter och vattenburen radiatorkrets eller golvvärme. Har utgått se 310P