Olika varmvattenberedare och service


Vi servar och byter varmvattenberedare ring 08-55803553
Man kan dela upp varmvattenberedare i olika områden.

Emaljerad varmvattenberedare

Den tillverkas av en stålmantel som sprayas invändigt av en kopparemalj. För att kopparemaljen ej ska brista av dom spänningar som uppstår beroende på vattnets hårdhet så tillsätter man en offeranod. Denna offeranod (magnesiumstav) är till för att neutralisera vattnet så att kopparemaljen ej angrips.
När denna magnesiumstav är slut så måste den bytas.

Kontroll rekommenderas vart 3e år. Vi rekommenderar även en emaljerad varmvattenberedare om du har eget vatten. Detta för att offeranoden hjälper till att neutralisera vattnet som i detta fall är extra aggressivt och kalkrikt.

Kopparlagd Varmvattenberedare

Den har en kopparplåt innan för stålbehållaren. Denna typ av beredare kan användas med fördel i stadsmiljö (kommunalt vatten). Denna typ saknar offeranod. Och är därmed underhållsfri till den graden att man slipper kolla offeranoden vart 3e år på varmvattenberedaren.

Rostfri varmvattenberedare

De har ett rostfritt innanmäte och kan med fördel sättas i stadsmiljö. Den innehåller den högsta kvaliteten av beredare. Och vi sätter in en sådan vid byte om inget annat sägs vid beställning.

Gemomströmningsvärmare / Genomstömningsberedare

Dessa är praktiska till mindre hushåll då dom ger ständigt varmvatten. Nackdelen med en genomströmningsvärmare är att den samtidigt kräver framdragning av kraftig elledning samt säkringar för att kunna ge en hygglig temperatur. Har man ej detta i sitt fritidshus rekommenderar vi en mindre varmvattenberedare. Då den ej är lika strömkrävande och kan passa i de flesta 220 uttag.

En varmvattenberedare är ganska underhållsfri

Men de detaljer man bör underhålla eller undersöka med jämna mellanrum är:

  • Säkerhetsventilen som bör vridas/öppnas en gång per år för att säkerställa att den ej slutat att fungera. Detta är viktigt då säkerhetsventilen är en säkerhetsdetalj av vikt på en varmvattenberedare.
  • Om varmvattenberedaren ej värmer? Kan det antingen vara en säkring som gått eller så har varmvattenberedarens överhettningsskydd löst ut.
  • I värsta fall kan patronen ha rostat sönder och skapa kortis i kontakt med vatten. Beroende på varmvattenberedarens ålder och övriga omständigheter rekommenderar vi ofta då byte av varmvattenberedare.

Normalt sett om vi ska byta ut eran varmvattenberedare så brukar vi kunna göra detta inom 1-2 arbetsdagar under normal arbetsbelastning.

Du kan gärna ringa oss om det är något mer du undrar eller om du vill göra en beställning! Vårt telefon nummer: 08-55803553