CTC Service Jour värmepumpar och varmvattenberedare


CTC | Ljungby

CTC Service Jour värmepumpar och varmvattenberedare Vi är en integrerad partner med  CTC och hjälper till med service och nyinstallation av pannor och värmepumpar . Vid akuta problem har vi även jour dygnet runt. CTC är företaget som tillverkat värmepumpar och värmeprodukter i över 100 år och fortfarande levererar högkvalitativa produkter. Vi på Allmänna Rörjouren utför service och installation av deras värmepumpar, pannor och varmvattenberedare.

I sortimentet finns pumpar och pannor för både hushåll och fastighet. Nedan hittar du mer information om produkterna. Saknar du en produkt i listan? Hör av dig! Om du har fel på någon av dessa modeller nedan så var vänlig ring oss. Vi är verksamma kring Stockholms kommuner och innerstad. Vi installerar och utför service på CTC, dessutom är vi CTC-Partner. Ring oss på 08-55803553.

Reparation och service  av CTC värmepumpar

CTC Service Jour värmepumpar och varmvattenberedare Din värmepump kommer att producera mindre effekt med tiden. För att du ska  säkerställa att få ut samma effekt som när din CTC värmepump installerades och för att undvika dyra reparationer. Så bör du se över din anläggning en gång om året för bästa drift.

I vår värmepumpservice ingår att vi  rengör filter och säkerhetsventiler kontrollerar tryck, och identifierar trasiga delar.

Om du behöver du service på din CTC värmepump eller behöver en ny lösning för din värmeanläggning? Så hjälper vi dig att välja rätt värmepumpslösning för dina behov. Och vi tar hand om hela installationen från början till slut.

Ring oss på Allmänna Rörjouren Service av din CTC värmepump på telefon 08-55803553.

Med en värmepumpservice från Allmänna Rörjouren, kommer du att känna dig trygg och vara säker på att din CTC värmepump fungerar som den ska. Och att värmepumpen producerar värme och varmvatten med maximalt med effekt.

Nyinstallation av CTC värmepump samt panna

Vi installerar nya CTC produkter som till exempel värmepumpar och pannor samt varmvattenberedare. Du kan känna dig säker på att du får rätt produkter installerade när vi utför jobbet. Då vi innan installation alltid utför en beräkning genom CTC,s kalkylprogram för värmepumpar. Och väger in dom förutsättningar som i just ditt unika fall, som påverkar installationen. Detta för att rätt storlek på värmepump och panna ska installeras. Så att värmepumpens livslängd samt besparing maximeras. Då fel värmepumpstorlek kan orsaka både förluster i energibesparing. Samt att en för stor värmepump kan förkorta livslängden avsevevärt på kompressorn. Då det är start och stopp som sliter på en värmepumps kompressor. Och storleken på värmepumpen är viktig för att besparingen ska maximeras. Därför är det väldigt viktigt att rätt storlek på värmepump installeras.

Pannor

CTC har en lång tradition av att tillverka pannor. Både stora samt små pannor. För hushåll eller eller kommersiella hus.

Värmepumpar

En värmepump från CTC är lätt att installera och kräver otroligt lite underhåll av dig som kund. Däremot hjälper den dig att snabbt sänka dina elkostnader radikalt mycket.  CTC,s  moderna värmepumpar ger maximal besparing. Då deras värmepumpar är varvtalsstyrda. Vilket i korta ordalag betyder att värmepumpen anpassar sig till situationen för stunden för maximal energibesparing.

Luft Vatten värmepump

En luft vatten värmepump fungerar som så, att den tar värmen från uteluften. Varv värmepumpen står utomhus. Och är ihopkopplad via rör med en innerdel (panna) som står innomhus och fördelar värmen runtom i huset. Samt varmvatten. Och styr värmepumpen utefter det värmebehov som finns. Detta så att luft vatten värmepumpen går maximalt i förhållande till tillskottsvärmen (elpatron som kostar mer i energi att driva) som optimerar din energianvändning.

Bergvärmepump

En bergvärmepump tar värme från antingen ett borrat rör i marken. Där slangar förs ner. Vilket gör att vätskan cirkulerar runt och ger energi till värmepumpen. En bergvärmepump är placerad inomhus. Värmen kan även tas från så kallad markvärme. Där man gräver ner slangar på ett större markområde på en grund höjd. Samma princip kan även ske från en sjö. För att installera bergvärme krävs det ett så kallat borrtillstånd från kommunen. Då dom måste säkerställa att borrning sker på sådan plats att det ej skapar problem i dess närhet. Då grannar som borrar för naära kan störa varandra. Även stadsplanering som tunnelbana och dylikt som kan ha ledits under tomten kan påverka detta.

Frånluftsvärmepump

En frånluftsvärmepump tar tillvara på frånluften i ett hus. Den fungerar även då som frånluftsfläkt för huset. Man installerar vanligtvis en frånluftspump i ett nyproducerat hus som behöver ventilationslösningen för att fungera. Dessa värmepumpar är många gånger relativt dåliga på att spara energi i jämförelse med Bergvärme och luft vatten värmepumpar. CTC har en lösnig med ett frånluftsaggregat i kombination med en innerdel samt en luft vatten värmepump som kan ersätta en frånluftsvärmepump. Men samtidigt upprätthålla ventilationen i huset när man då maximerar energibesparingen.

Varmvattenberedare

Även varmvattenberedarna från CTC är energisnåla. Företaget har också arbetat med att konstruera en hållbar produkt. Därför är innanmätet tillverkat av behandlat rostfritt stål för att minimera korrosionsrisken.

Elprisstyrning via myUplink


Genom att ansluta mobilappen myUplink till värmepumpen kan
spotpriser från den regionala elbörsen kontinuerligt laddas ned till
värmepumpen.
I displayen definieras de tre priskategorierna ”Högt”, ”Medium”
och ”Lågt”.
När spotpriset ligger över gränsvärdet som definierats som ”Högt”
pris, kommer funktionen ”SmartGrid Blockering” att aktiveras för
de delsystem där funktionen är inställd (meny ”Inställningar”).
När elpriset hamnar under gränsvärdet för ”Lågt” pris, aktiveras
funktionen ”SmartGrid Lågpris” för de delsystem där den är
inställd.
Funktionen ”SmartGrid Överkapacitet” används inte vid
elprisstyrning.

Smart Elprisstyrning snabbguide ladda hem manual

Utgångna CTC modeller

Vi utför fortfarande service samt reparation på din panna eller värmepump även om den gått ur CTC,s produktions sortiment. Har du fel på din gamla CTC värmepump eller panna. Som kräver någon typ av service åtgärd. Ring oss på 08-55803553 så kan vi hjälpa dig dygnet runt.

CTC EcoAir 600M

CTC EcoAir 600M

Den här luft/vattenvärmepumpen är optimal både för villor och lite större fastigheter. ecoair 600 finns i tre storlekar och vilken du än väljer så får du en flexibel och smart pump som anpassar sig till just ditt hus energibehov och energianvändningen blir optimal varje dag. Dessutom går EcoAir 600M fantastiskt tyst.

CTC EcoAir 600M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som anpassar sig automatiskt till villans, fastighetens eller den mindre industrifastighetens effektbehov under året. Vid stort effektbehov ökar effekten och vid lägre varvar kompressorn ner och effekten minskar. Tack vare detta får du alltid maximal besparing.

Bästa Energiklassen A+++
Ger värme ner till -22 °C och producerar upp till 65 °C vatten
Varvtalsstyrd kompressor
Ger upp till 80 % lägre värmekostnader
Kondensvattentråg med inbyggd värmare
Extremt låg ljudnivå
Högsta årsverkningsgrad: 4,9 i SCOP

CTC EcoZenith i360

CTC EcoZenith i360

En snygg, smart och snål serie inomhusmoduler i två höjder med många möjligheter och inbyggd värmepumpsstyrning

CTC EcoZenith är en högeffektiv inomhusmodul som i serien CTC EcoZenith i360 har snygg design, integrerad display och en mycket hög finish! Designen gör att var du än väljer att placera din nya inomhusmodul så blir den en snygg del av din inredning.

Med den integrerade touchdisplayen har CTC EcoZenith i360 fått ett intuitivt gränssnitt där du enkelt når alla funktioner och kan både swipa och scrolla, precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Pekskärmen i färg har tydliga symboler med text i valbart språk som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta en mängd information om driften. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m.

CTC EcoZenith i360 är en högeffektiv inomhusmodul med inbyggd värmepumpsstyrning. Installera den tillsammans med luft/vattenvärmepumparna CTC EcoAir 600M för den perfekta kombinationen. Den som istället vill ha berg-, sjö- eller jordvärme väljer CTC EcoPart 406 – 412. CTC EcoZenith i360 har utrustats med samma högeffektiva teknik för varmvattenberedning som våra bergvärmepumpar. Kombinera gärna med CTC EcoAir eller CTC EcoPart så producerar den över 300 liter varmvatten.

Expansionskärl, matarkabel och framledningsgivare är fabriksmonterade. Dessutom bipackas manometer och automatiska avluftare som standard. CTC EcoZenith i360 är även mycket effektivt isolerad och har därför minimala energiförluster.

Låg takhöjd? Inget problem! Välj den höjd på inomhusmodul som passar hemma hos dig, den finns i två höjder: 1 666 eller 1 924 mm. Den låga modellen har röranslutningarna i toppen och den höga modellen ansluts i botten.

Den inbyggda automatiken är klimatstyrd och tar hänsyn till både inne- och utetemperaturen. Som standard kan CTC EcoZenith i360 styra två olika värmesystem. Med tillbehöret installations-kit för EnergyFlex kan du enkelt komplettera med solvärme, låta en vattenmantlad kamin eller din befintliga panna bidra med värme. Eller varför inte ansluta en pool så ni kan njuta av värmen även på sommaren?

CTC EcoZenith i360 har numera internetuppkoppling som standard, så att du enkelt kan styra din produkt på distans. Den är dessutom förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. Eftersom CTC EcoZenith i360 även är Smartgrid-förberedd, finns möjligheten att koppla upp produkten mot elbörsen och låta värmepumpen jobba som mest när elpriset är som lägst.

CTC EcoZenith i255

CTC EcoZenith i255

Flexibel inomhusmodul i två höjder med inbyggd värmepumpsstyrning

CTC EcoZenith i255 är en uppdatering av CTC EcoZenith i250 och har fått en ny touchdisplay och i det uppdaterade gränssnittet når du enkelt alla funktioner precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Men viktigast av allt är att den har text i valbart språk och enkla symboler – du kan enkelt justera värme, varmvatten med mera och hämta en mängd information om driften. Inomhusmodulen får aldrig bli ett svagt kort – då spelar det ingen roll hur effektiv värmepumpen är.

För CTC EcoZenith i255 har vi valt samma teknik som i bergvärmepumpen CTC EcoHeat. CTC EcoZenith i255 är byggd med en vattenbuffert som ger kompressorn bra arbetsvillkor oavsett värmesystem. På så sätt minimeras risken för knäppningar och andra oljud i ditt radiatorsystem. CTC EcoZenith i255 har många fördelar: Vad sägs om intelligent värmepumpsstyrning? Pekskärm i färg? Solanslutning? Bara för att ta några exempel.

Inomhusmodulens viktigaste funktion är att så snålt och så snabbt som möjligt producera mycket varmvatten. CTC EcoZenith i255 kommer inte att göra dig och din familj besvikna. CTC EcoZenith i255 installeras alltid med värmepumparna CTC EcoAir eller CTC EcoPart och levererar upp till 65 °C varmvatten. Tanken rymmer hela 223 liter.

Du kan komplettera nu eller senare med andra energikällor. Två anslutningar finns färdiga att koppla på t.ex. solvärme, vattenmantlad kamin eller varför inte en pool? Komplettera med CTC EcoComfort tillsammans med CTC EcoPart, så får du frikyla på sommaren. Välj den höjd som passar, 1 654 eller 1 904 mm. Täckkåpa (som på bilden) är standard, men finns i fler höjder för en snyggare installation.

CTC EcoZenith i255 har också fått internetuppkoppling som standard så att du enkelt kan styra din värmepump på distans. För att passa i det smarta hemmet är CTC EcoZenith i255 också förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. CTC EcoZenith i255 är dessutom Smartgrid-förberedd, vilket betyder att du enkelt kan koppla upp produkten mot den nordiska elbörsen och låta värmepumpen jobba som mest när elpriset är som lägst.

CTC EcoLogic S

CTC EcoLogic S

Enkel men logisk värmepumpsstyrning

CTC EcoLogic S är en enklare typ av värmepumpsstyrning och finns i två olika utföranden. En som är utvecklad för luft/vattenvärmepumparna CTC EcoAir 400-600M samt en för bergvärmepumparna CTC EcoPart 400-600M.

CTC EcoLogic S möjliggör installation av värmepump mot ackumulatortank eller vid installation av värmepump mot våra äldre inomhusmoduler t.ex. CTC EcoEl.

CTC EcoLogic S kan även användas vid installation av värmepump mot produkter med växelventil för varmvattenproduktion t.ex. frånluftsvärmepumpar.

CTC EcoLogic S är utrustad med en 4,3 tums touchskärm med tydliga symboler och tolv valbara språk. Det finns möjlighet att spegla displayen i ditt hemnätverk och du kan dessutom styra din produkt på distans med appen myUplink. Styrningen levereras med väggfäste, manual och anslutningskabel på 5 eller 15 m.

CTC EcoLogic L/M

CTC EcoLogic L/M

Avancerad värmepumpsstyrning

Styrenheterna CTC EcoLogic L och M är smarta styrsystem som automatiskt övervakar och styr CTC’s värmepumpar, spetsvärme, bufferttankar, sol, pool, frikyla, etc.

Konstruktionen av styrenheterna CTC EcoLogic L och M bygger vidare på den beprövade CTC EcoLogic. Nya CTC EcoLogic L och M har fått en ny modern design och en ny integrerad display. Displayen har fått ett nytt uppdaterat gränssnitt där du enkelt når alla funktioner och kan både swipa och scrolla, precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Styrlogiken har enkla och tydliga symboler med valbart språk.

Med CTC EcoLogic L kan du ansluta och styra upp till tio värmepumpar och fyra värmekretsar (fyra framledningstemperaturer/värme­kurvor).

CTC EcoLogic M är en lite enklare variant som kan styra upp till två värmepumpar i upp till två värmekretsar, vilket räcker till för de flesta hem.

CTC EcoLogic L och M har inbyggd effektvakt, valfri extern spets (0-10 V, 0-3 steg eller 0-7 steg), varmvattenprioritering och inbyggt summalarm. Du kan logga driftdata och uppdatera program via USB.

CTC EcoLogic L och M har internetuppkoppling som standard så att du enkelt kan styra ditt värmesystem på distans. Det går även att koppla styrningen till fjärrdator (DUC). För att passa i det smarta hemmet är de förberedda för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. Den är dessutom Smartgrid-förberedd, vilket betyder att den är förberedd för framtidens elnät.

CTC EcoZenith i555 Pro

CTC EcoZenith i555 Pro

Allt-i-ett-tank med inbyggd intelligent styrning

CTC EcoZenith i555 Pro har fått en helt ny touchdisplay, och i det uppdaterade gränssnittet når du enkelt alla funktioner precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Men viktigast av allt är att den har text i valbart språk och enkla symboler – du kan enkelt justera värme, varmvatten med mera och hämta en mängd information om driften.

CTC EcoZenith i555 Pro kan styra alla komponenter i ett eller flera värmesystem: sol- och poolvärme, extra varmvatten- och bufferttankar, el-, ved-, olje-, gas- och pelletspannor. Den kan till och med styra flera olika typer av värmepumpar och välja vilken som ska gå i drift för bästa ekonomi.

CTC EcoZenith i555 Pro har flera anslutningar på sidorna. Detta ger snygga och enkla rörinstallationer samt stora möjligheter att enkelt bygga ut anläggningen i framtiden. Komplettera med CTC värmepumpar eller pannor så har du obegränsade möjligheter att skapa ett flexibelt värmesystem. Vill du ha solvärme så är CTC EcoZenith i555 Pro utrustad med solstyrning och en 10 meter lång solslinga.

CTC EcoZenith i555 Pro ger rikligt med varmvatten. Vid ett flöde på 22 liter per minut är kapaciteten mer än 600 liter 40 ˚C varmvatten. CTC EcoZenith i555 Pro har väl tilltagen isolering, 90 mm formsprutad polyuretan. Isoleringen levereras separat, på så vis går CTC EcoZenith i555 Pro genom en vanlig standard dörr. CTC EcoZenith i555 Pro är endast 1,7 m hög och kan därför placeras i utrymmen med låg takhöjd.

Effekt upp till 27 kW. CTC EcoZenith i555 Pro är utrustad med två stycken elpatroner på totalt 18 kW. Som tillbehör finns ytterligare en elpatron för att få en total effekt på hela 27 kW.

CTC EcoZenith i555 Pro har också fått internetuppkoppling som standard så att du enkelt kan styra din värmepump på distans. För att passa i det smarta hemmet är CTC EcoZenith i555 också förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. CTC EcoZenith i555 Pro är dessutom Smartgrid-förberedd, vilket betyder att du enkelt kan koppla upp produkten mot den nordiska elbörsen och låta värmepumpen jobba som mest när elpriset är som lägst.

CTC EcoPart 400 Pro/Basic

CTC EcoPart 400 Pro/Basic

3-stegs fastighetsvärmepump med inbyggd styrning

CTC EcoPart Pro/Basic kan med hjälp av separata kylmoduler koppla in effekten i tre steg. Detta ger en mjukare drift och bättre anpassning till fastighetens olika effektbehov. Resultatet blir färre start/stopp och en högre värmekomfort jämfört med enstegsprodukter. De separata kylmodulerna ger dessutom en mycket låg ljudnivå.

CTC EcoPart Pro/Basic finns i tre storlekar: 25, 30 och 35 kW och kan seriekopplas i upp till 170 kW (1 st CTC EcoPart i435 Pro + 4 st CTC EcoPart 435 Basic).

CTC EcoPart Pro har det unika styrsystemet CTC EcoLogic Pro inbyggt, som övervakar och styr CTC´s värmepumpar, solpaneler, spetsvärme, bufferttankar, pool, frikyla m.m.

CTC EcoPart Basic kan styras med en digital signal, så kallad termostatstyrning. Dessutom kan den då styras genom kontroll av returtemperaturen, en enkel styrning som passar bl.a. vid ackumulatorladdning.

Tack vare en utvecklad köldmediekrets och mycket effektiva kompressorer kan CTC EcoPart Pro/Basic producera 65 °C vatten. Det gör att du kan få mer varmvatten och varmare element. Perfekt för fastigheter med höga framledningstemperaturer.

Som värmekälla används berg-, mark- eller sjövärme. Brinesystemet kan enkelt anslutas på höger-, vänster-, ovansidan eller baksidan. CTC EcoPart – ett säkert och självklart val.

Skala för Ecodesigndata A+++ till G

CTC EcoPart 400

CTC EcoPart 400

En serie högeffektiva, kompakta värmepumpar på 6-17 kW som svarar för villans eller den mindre industrifastighetens värmebehov.

CTC EcoPart är en kompakt värmepump med samma prestanda som CTC EcoHeat, men utan styrning och varmvattenberedning. Innovativ teknik ger värmepumpen mycket hög verkningsgrad och en besparing upp till 80 %. CTC EcoPart 400 kan producera 65 ºC vatten. Detta gör att du kan få mer badvatten och varmare element. Perfekt för fastigheter med höga framledningstemperaturer.

CTC EcoPart är flexibel och avsedd att kopplas till befintlig eller ny anläggning. Som värmekälla används berg, jord eller sjö. Köldbärarsystemet kan enkelt anslutas på värmepumpens höger-, vänster-, ovan- eller baksida.

Är takhöjden låg och en normal värmepump för hög, då är det perfekt att installera CTC EcoPart 406-412 tillsammans med inomhusmodulen CTC EcoZenith i255L/i360L. Produkternas funktion blir då en komplett värmepump med styrning och varmvatten. Har du extra stort varmvattenbehov kan du koppla CTC EcoPart mot multitanken CTC EcoZenith i550 Pro. Den har en kapacitet på mer än 600 liter 40 °C varmvatten, vilket räcker till 15 duschande tonåringar.

Vill du koppla CTC EcoPart till din befintliga anläggning kompletterar du med styrmodulen CTC EcoLogic L/M. Om energibehovet är extra stort kan då upp till tio värmepumpar samköras.

Redovisad effektivitet för värmesystem gäller tillsammans med styrenhet CTC EcoLogic. Skala för ecodesigndata: A+++ till G

CTC EcoPart 600M

CTC EcoPart 600M

Varvtalsstyrda, kompakta värmepumpar för berg-, sjö- eller jordvärme. 2,5 – 16 kW, modell 12 och 16.

CTC EcoPart 600M anpassar sig automatiskt till husets effektbehov under året. Vid stort effektbehov ökar effekten och vid lägre varvar kompressorn ner och effekten minskar. Tack vare detta får du alltid maximal besparing.

CTC EcoPart 600M är en kompakt värmepump med samma prestanda som CTC GSi 12 och 16 men utan styrning och varmvattenberedning. För att passa de flesta fastigheter finns CTC EcoPart 600M i två modeller: 612M med ett effektområde på 2,5-12 kW och 616M på 4-16 kW.

CTC EcoPart är flexibel och avsedd att kopplas till befintlig eller ny anläggning. Har du en gammal värmepump som måste bytas ut är det inget problem eftersom produkten anpassar sig automatiskt efter det befintliga borrhålet. Som värmekälla används berg, jord eller sjö. Köldbärarsystemet kan enkelt anslutas på värmepumpens höger-, vänster-, ovan- eller baksida.

Är takhöjden låg och en normal värmepump för hög, eller om du har extra stort värme- och varmvattenbehov, då är det perfekt att installera en till tre CTC EcoPart 600M tillsammans med inomhusmodulen CTC EcoZenith i550 Pro. Då har du en komplett värmepumpsanläggning med styrning och varmvattenberedning med en kapacitet på mer än 600 liter 40 °C varmvatten, som dessutom är utbyggbar med både pool och sol.

Vill du koppla CTC EcoPart 600M till din befintliga anläggning kompletterar du med styrmodulen CTC EcoLogic Pro/Family. Om energibehovet är extra stort kan då upp till tio värmepumpar samköras.

CTC GS 600

CTC GS 600

En snygg, smart och snål serie prisvärda värmepumpar som värmer huset och varmvattnet via en tystgående scrollkompressor med start- och stoppfunktion (on/off-typ).

CTC GS 600 har precis som sin storasyster CTC GSi 600 snygg design, integrerad display och en mycket hög finish! Designen gör att var du än väljer att placera din nya värmepump så blir den en snygg del av din inredning.

CTC GS 600 är en av Sveriges mest prisvärda värmepumpar, som under många år framöver kommer att ge skön värme till lägsta möjliga kostnad. CTC GS 600 är utrustad med en tystgående on-off scrollkompressor som gör att produkten blir billigare i inköp, men ger en något lägre besparing.

CTC GS 600 finns i två storlekar, 6 respektive 8 kW och har en varmvattenkapacitet på hela 300 liter. För lägsta energiförbrukning är de även utrustade med A-klassade lågenergicirkulationspumpar och en mycket effektiv isolering.

Med den helt nya integrerade touchdisplayen har CTC GS 600 fått ett uppdaterat gränssnitt där du enkelt når alla funktioner och kan både swipa och scrolla, precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m.

CTC GS 600 har en mycket hög verkningsgrad och en väldigt låg ljudnivå då både kompressor och alla kylkomponenter är inneslutna i en separat, ljudisolerad enhet. CTC GS 600 är enkel att installera då både matarkabel och framledningsgivare är fabriksmonterade. Ett medföljande magnetitfilter ser även till att hålla ditt radiatorsystem rent och fräscht.

CTC GS 600 har internetuppkoppling som standard, så att du enkelt kan styra din produkt på distans. Den är dessutom förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. Eftersom CTC GS 600 även är Smartgrid-förberedd, finns möjligheten att koppla upp produkten mot elbörsen och låta värmepumpen jobba som mest när elpriset är som lägst.

CTC EcoHeat 400

Den tysta, effektiva värmepumpen för berg-, sjö- eller jordvärme med pekskärm och EnergyFlex, modell 406-412, 6-12 kW

CTC EcoHeat 400 passar för olika värmesystem: en-rörs respektive två-rörssystem för radiatorer och konvektorer samt för golvvärme. Med tillbehören för extra shuntgrupp kan du styra två separata värmesystem.

CTC EcoHeat 400 har hög verkningsgrad tack vare en effektiv köldmediekrets med elektronisk expansionsventil och tystgående scrollkompressor. För lägsta ljudnivå är kompressorn och alla övriga kylkomponenter inneslutna i en separat, ljudisolerad enhet.

På CTC EcoHeat 400 har vi valt en egen teknik som ger betydligt jämnare värme. Radiatorer och golvvärme får alltid rätt temperatur tack vare shuntautomatiken. Eftersom temperaturen är konstant slipper du gisslet med expansionsljud som ger störande knäppningar i golv och rörledningar.

Med CTC EcoHeat 400 garanterar vi ett legionellafritt varmvatten. Vår unika lösning producerar nämligen varmvatten efter hand som det används.

EnergyFlex ger dig friheten att komplettera med andra energikällor. Tack vare två kluriga anslutningar kan du komplettera med solvärme, låta en vattenmantlad kamin bidra med värme eller ansluta en pool och njuta av värmen även på sommaren.

CTC EcoHeat 400 har numera internetuppkoppling som standard, så att du enkelt med hjälp av appen myUplink kan styra din produkt på distans. Den är dessutom förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home samt framtidens elnät (Smartgrid).

CTC EcoPart i600M

CTC Ecopart 600M

En snygg, smart och kompakt serie varvtalsstyrda värmepumpar för berg-, sjö- eller jordvärme med separat behovsanpassad varmvattenproduktion.

CTC EcoPart i600M är en serie kompakta varvtalsstyrda bergvärmepumpar utan varmvattentank men med inbyggd styrning. Är takhöjden låg passar det perfekt med att installera en CTC EcoPart i600M tillsammans med en separat varmvattentank.

CTC EcoPart i600M passar både för villan och den lite större fastigheten eftersom den varvtalsstyrda kompressorn anpassar sig automatiskt till husets effektbehov. Värmepumpen ser till att att du får ett perfekt inomhusklimat och en låg energiförbrukning under hela året. CTC EcoPart i600M ger under ett år mer än fem gånger så mycket energi som den förbrukar, tack vare en årsvärmefaktor (SCOP) på 5,5.

För att passa de flesta fastigheter finns CTC EcoPart i600M i tre storlekar: 608M med ett effektområde på 2-8 kW, 612M på 2-12 kW och 616M på 4-16 kW.

CTC EcoPart i600M kan som standard styra en extern värmepump och två värmekretsar. Vid riktigt stora behov kan CTC EcoPart i600M byggas om till att styra upp till nio värmepumpar i fyra värmekretsar.

CTC EcoPart i600M är utrustad med en smart integrerad touchdisplay, där du enkelt når alla funktioner och kan både swipa och scrolla, precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Pekskärmen i färg har tydliga symboler med text i valbart språk som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta information om driften. Den inbyggda automatiken är klimatstyrd och tar hänsyn till både inne- och utomhustemperaturen.

CTC EcoPart i600M – ett smartare val.

CTC CombiAir

En serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som anpassar sig till husets energibehov under året. För det perfekta inomhusklimatet kan de producera både kyla och värme.

CTC CombiAir är en ny serie effektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar, speciellt framtagna för det nordiska klimatet. CTC CombiAir finns i tre storlekar, från 6 kW till 12 kW. CTC CombiAir är mycket enkla att installera. Värmepumparna utnyttjar utomhusluften som sin energikälla, därför behövs varken borrhål eller slingor i marken.

Den varvtalsstyrda kompressorn anpassar sig till husets effektbehov under året. När det krävs mer värme eller varmvatten ökar värmepumpen effekten och när det behövs mindre går den ner på lägre varv. Tack vare detta får du alltid maximal besparing.

Värmepumpen är avsedd att anslutas till vattenburna värmesystem och kan både producera varmvatten och kyla. När det är som kallast (-20 °C) kan CTC CombiAir leverera en framledningstemperatur på hela 58 °C, vilket räcker till både värme och varmvatten. Under årets varma dagar levererar den välutvecklade kylfunktionen ett mycket behagligt inomhusklimat.

CTC CombiAir har en automatisk kapacitetsreglering av fläkten. CTC CombiAir har dessutom en ”tyst-drift-funktion” som tillåter schemaläggning av när den behöver arbeta på en ännu lägre ljudnivå.

Beroende på hur ditt värmesystem ser ut så kan CTC CombiAir styras på olika sätt. Du styr värmepumpen antingen via inomhusmodulen CTC EcoZenith i360 eller styrmodulerna CTC EcoLogic L/M. CTC EcoLogic används i första hand om du vill komplettera en befintlig anläggning med CTC CombiAir. Dessa smarta styrmoduler övervakar och styr automatiskt CTC’s värmepumpar, spetsvärme, bufferttankar, sol, pool m.m.

Installerar du CTC CombiAir tillsammans med inomhusmodulen CTC EcoZenith i360 så får du en komplett värme-/kyl- och varmvattenanläggning. CTC EcoZenith i360 har inbyggd värmepumpsstyrning och en högeffektiv varmvattenberedning. CTC EcoZenith i360 har utrustats med samma högeffektiva teknik för varmvattenberedning som våra bergvärmepumpar. I kombination med en CTC värmepump producerar den över 300 liter varmvatten.

Både CTC EcoZenith i360 och CTC EcoLogic L/M är utrustade med en integrerad touchdisplay, där du enkelt når alla funktioner och kan både swipa och scrolla, precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Pekskärmen i färg har tydliga symboler med text i valbart språk som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta information om driften.

CTC EcoZenith i360 och CTC EcoLogic L/M har internetuppkoppling som standard så att du enkelt kan styra din värmepump på distans. För att passa i det smarta hemmet är produkten förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. Den är dessutom Smartgrid-förberedd, vilket betyder att den är förberedd för framtidens elnät.

Med hjälp av smarta tillbehör kan du enkelt komplettera med solvärme, låta en vattenmantlad kamin eller din befintliga panna bidra med värme eller ansluta en pool.

Med appen myUplink kan du övervaka och styra din anläggning direkt via mobiltelefonen. Du kan till exempel justera temperatur eller få larm vid eventuellt driftstopp. Appen laddas ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play.

CTC Ecoair 400

CTC Ecoair 400 Villa, Drift & skötsel

CTC EcoAir 400 vår tystaste Luft/vatten värmepump med en högsta verkningsgrad på 4,9 i COP (2013). Den nya generationen är konstruerad för att arbeta med låg ljudnivå och högsta verkningsgrad. CTC EcoAir 400 har fått en helt ny effektivare och driftsäkrare kompressor samt en nyutvecklad fläktkonstruktion. Detta gör den till den tystaste luft/vatten värmepumpen vi någonsin utvecklat.

CTC EcoAir 400 sänker uppvärmningskostnaderna med upp till 70%, ger värme ner till -22C och producerar upp till 65C varmvatten CTC EcoAir 400 överför luftens energi till värme och varmvatten och kräver inga borrhål eller slingor i marken. CTC EcoAir 400 har behovsstyrd automatiskt avfrostning som minskar avfrostningstillfällena till ett minimum. Detta ger mer värme, mer effekt och ökad livslängd.

 • Högsta verkningsgrad: COP 4,9
 • Producerar upp till 65 C vatten
 • Inbyggt kondensvattenkärl
 • Ger värme ner till -22 C
 • Enkel att installera.

CTC EcoZenith I 250 (Har ersatts av ecozenith i 255)

CTC EcoZenith I 250 Drift & skötsel
Den nya flexibla systemtanken med pekskärm och Energyflex.

 • Förberedd för komplettering med värmepump
 • Pekskärm på 4,3 tum
 • Mer varmvatten
 • Energyflex – total flexibilitet att ansluta andra värmekällor
 • Finns i 2 höjder: 1654/1904 mm
 • Effekt upp till 15 kW
 • Shuntautomatik för jämn och skön värme
 • Möjlighet till övervakning och styrning via sms.

CTC EcoZenith i250 är en utveckling av deras trotjänare CTC EcoEl, som nu blivit effektivare och utrustats med pekskärm. Pekskärmen på 4,3 tum har tydliga symboler med svensk text som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta information om driften.

CTC Ecoair Fastighet (har ersatts av ecoair 600)

CTC Ecoair Fastighet Drift & skötsel

Tre effekter som du kan kombinera: 15, 20 och 25 kW. Alla har samma mått. Utnyttjar ny kompressorteknik som höjer prestandan rejält: 54 C varmvatten ända ner till utetemperaturer på minus 20 C. 64 C varmvatten i utetemperaturer från minus 10 till plus 40 C.

Utnyttjar ett betydligt miljövänligare köldmedium R407C. Det bryter inte ned ozonlagret och är helt fritt från klor. Utrustade med ett stort och kraftigt kärl som fångar upp kondensvatten. Kondenskärlet har värmeslinga för att förhindra isbildning. Enkel installation. Tar lite markutrymme med enkel rör och el dragning. Allt förkopplat i bekväm installationshöjd med gott om utrymme.

 • Tre effekter: 15, 20, 25 kW
 • Avsedd för stora villor och mindre fastigheter
 • Koppla upp till 3 värmepumpar till den
 • EVI-kompressor

CTC CLWi (Har utgått)

CTC CLWi Drift & skötsel

Vill du placera din värmepump för luft/vatten inomhus? Inga problem. CTC CLWi är enkel att installera, kräver inga borrhåll i berg eller slingor i marken. Allt inomhus ger enklare underhåll. Styrning ingår. Den tar energin från luften och omvandlar den till tappvarmvatten och värme till dina radiatorer eller golvvärme.

Producerar värme ner till utomhustemperatur minus 15 C. Inbyggd elpatron och buffertvolym för radiatorer och golvvärme. Vid behov av tappvarmvatten kompletterar du med tanken CTC EcoZenith C 530. Levereras komplett med styrenhet där alla nödvändiga funktioner styrs. Enheten ställs in med ett fåtal knappar. Displayen ger information i klartext om inställt läge, driftstatus osv. Utrustad med en skål under förångaren som fångar upp kondensvatten som i sin tur kan ledas ner i en golvbrunn. Komplettera styrningen med SMS-funktion. Då kan du övervaka, styra och få larm på distans via din mobiltelefon

 • Enkel installation
 • Ned till 15 minus
 • Lättläst display
 • Vattenvolymtank på 50 liter

CTC Ecovent

CTC Ecovent Drift & skötsel

CTC EcoVent återvinner energin ur frånluften och värmer den inkommande uteluften som ventilerar huset. Det här är en klokare lösning än än konventionell till- och frånluftsvärmepump. Du når upp till 40 % högre besparing genom att montera CTC EcoVent på elpannan CTC EcoEl och samköra med värmepumpen CTC EcoAir eller CTC EcoPart. Vi utför service på dessa modeller dygnet runt i den mån det går, beroende på vad som hänt samt vilken tidpunkt det är på dygnet. Kapacitet för att ventilera hus upp till 180 kvadratmeter.

Höjer kvaliteten på innemiljön: ljudet i villan blir lägre än för konventionell till- och frånluftsvärmepump.

 • Låg ljudnivå
 • Steglösa reglerbara fläktar
 • Miljövänliga filter stoppar pollen
 • Filtervakt talar om när det är dags för kontroll av filter
 • Eftervärmningsbatteri, vatten
 • Servicevänlig

CTC Ecosol

CTC Ecosol Drift & skötsel

Solvärme har varit för dyrt och krångligt. Inte nu längre. Vi har valt ut lämpliga produkter, tagit fram reglering, komponenter och montering till en fungerande helhet. Fördelen för dig som kund är att du har en enda leverantör att vända dig till för installation, support och garantier för både solvärme och värmepump.

Solfångarna säljs i kompletta paket färdiga att anslutas till CTC:s värmepumpar.

Du kan välja mellan två olika typer av solfångare: vakuum och plana.
Effekten på solfångarna är mellan 396 och 496 kWh/m2 och år.
Med solfångare minskar värmepumpens gångtid, medan prestanda och livslängd ökar. Du får ett kostnadsfritt tillskott av den mest miljövänliga energin som finns.

Med en CTC värmepump för bergvärme laddar solfångarna borrhålet under sommaren. Och har du pool är solfångare med värmepump perfekt.

I paketen ingår:

 • Styrutrustning
 • Cirkulationspumpar
 • Expansionskärl
 • Värmeväxlare
 • Givare

CTC Excellent II (har utgått)

CTC Exellent II Drift & skötsel

CTC Excellent II arbetar med värmeväxlare för att producera friskt varmvatten efter behov. CTC Excellent är ett komplett paket för värme och vatten. Består av en elpanna för vattenburen värme. Färskt och hygieniskt varmvatten produceras i en liten smidig plattvärmeväxlare med god kapacitet för dusch, bad och disk.

Ersätter den vanliga varmvattenberedaren med en smidig värmeväxlare. Värmeväxlaren producerar rikligt med varmvatten i samma takt som det tappas. Det innebär att tappvattnet alltid är friskt och hygieniskt utan risk för legionella. Dessutom blir pannan kompakt. Mycket god isolering ger CTC Excellent II minimala värmeförluster.

Automatisk värmereglering gör att du kan sänka temperaturen för nattsänkning. Inbyggd belastningsvakt ser till att husets huvudsäkringar inte överbelastas.

 • Effekt max 15,75 kW
 • Energiklass D
 • Vattenvolym panna: 180 liter
 • Vattenvolym växlare: 1 liter
 • Vikt 117 kg
 • Levransinställning 12 kW

CTC Elkassett (har utgått)

CTC Elkassett Drift & skötsel

Ett komplett och lättinstallerat paket för uppvärmning av vatten i äldre värmepannor, ackumulatorer och beredare utan elpatron. Kan monteras i de flesta nät för vattenburen värme. Max. effekt 12 kW. Äldre värmepannor och tankar saknar ofta uttag för elpatroner. Där kan du montera CTC Elkassett direkt mot röranslutningarna.

När pannvattnet kallnat till förinställd temperatur, går elkassetten automatiskt igång och värmer vattnet.

 • Fyra omkopplingsbara effektalternativ: 3, 6, 9 och 12 kW
 • Vikt 12 kg
 • Vattenvolym panna: 3 liter
 • Lättinstallerad
 • Materialklass: PEL100

CTC El 36

CTC El 36 Drift & skötsel

CTC EL 36 passar för tillskottsvärme till större fastigheter och större värmepumpsanläggningar. Utrustad med elektroniskt styrsystem för programmering av pannan: strömbegränsning, börvärden, effektstyrning m.m. Kraftfull, kompakt och beprövad elpanna på 36 kW.

CTC EL 36 tillsammans med CTC:s värmepumpar kompletterar du enklast med CTC EcoLogic EXT som helautomatiskt kopplar in och ur CTC EL 36 samt styr och övervakar en eller flera värmepumpar. CTC EcoLogic EXT prioriterar varmvattenproduktion eller värme och hanterar två olika shuntsystem. Självklart kan du enkelt koppla in CTC EL 36 till CTC EcoZenith I 550.

CTC El 50

CTC El 50 Drift & skötsel

CTC EL 50 passar för tillskottsvärme till större fastigheter och större värmepumpsanläggningar. Utrustad med elektroniskt styrsystem för programmering av pannan: strömbegränsning, börvärden, effektstyrning m.m. Kraftfull, kompakt och beprövad elpanna på 50 kW. CTC EL 50 tillsammans med CTC:s värmepumpar kompletterar du enklast med CTC EcoLogic EXT som helautomatiskt kopplar in och ur CTC EL 50 samt styr och övervakar en eller flera värmepumpar.

CTC EcoLogic EXT prioriterar varmvattenproduktion eller värme och hanterar två olika shuntsystem. Självklart kan du enkelt koppla in CTC EL 50 till CTC EcoZenith I 550.

CTC Ecoheat (har utgått)

CTC Ecoheat Drift & skötsel

Värmepumpar för mark-, sjö-, grundvatten- och bergvärme. CTC EcoHeat har inbygg varmvattenberedning och styrutrustning. Framförallt har den två anslutningar som du enkelt kan koppla på solvärme. Eller värmepanna. Eller en vattenmantlad braskamin. Bara för att ta några exempel.

Ändrar på traditionellt värmepumpstänkande. Ger lägre värmekostnader under hela året. Skonar också kompressorn vilket ger längre livslängd. Utnyttja kylan i borrhålet på sommaren för att svalka villan. Egen teknik: shuntreglering. Ger betydligt jämnare värme med mindre temperaturvariationer.

Eftersom temperaturen är konstant slipper du gisslet med expansionsljud som ger störande knäppningar i golv och rörledningar. Ett vanligt och svårlöst problem för många tillverkare. Med två unika anslutningar på CTC EcoHeat kan du koppla in solvärme, ved- eller pelletspanna direkt. Modellens lösning producerar varmvatten efter hand som det används. Du får alltid nytt, fräscht och legionellasäkert varmvatten.

 • Egen teknik som gör den tystast i klassen
 • Besparingspotential upp till 70 %
 • Intercooler en teknik unik för CTC
 • Legionellafritt varmvatten

CTC Ecopart (har utgått)

CTC Ecopart Drift & skötsel

För mark-, sjö-, grundvatten- och bergvärme. Tystast i klassen. Besparingspotential upp till 70 %. Pålitliga som få. Passar vanliga värmesystem: en- respektive tvårörssystem för radiatorer och konvektorer samt för golvvärme. Men där upphör likheterna med andra värmepumpar på marknaden. På sommaren kan du utnyttja kylan i borrhålet till att svalka villan.

Intercooler: en teknik unik för CTC. Ändrar på traditionellt värmepumpstänkande. Ger lägre värmekostnader under hela året. Skonar kompressorn vilket ger längre livslängd. Egen teknik: shuntreglering. Ger betydligt jämnare värme med mindre temperaturvariationer.

Eftersom temperaturen är konstant slipper du gisslet med expansionsljud som ger störande knäppningar i golv och rörledningar. Ett vanligt och svårlöst problem för många tillverkare. Vill du koppla CTC EcoPart till din befintliga panna? Komplettera med styrmodulen CTC EcoLogic samt en mindre varmvattenberedare.

CTC EcoVåf (har utgått)

CTC EcoVåf Drift & skötsel

Dockas till våra berg- och markvärmepumpar (CTC EcoHeat eller CTC EcoPart). Den inbyggda fläkten suger husets varma frånluft genom en värmeväxlare. Värmen i luften tas därför tillvara istället för att ventileras bort. Löser ventilationen för hus med mekanisk frånluftsventilation och berg-/markvärme.

CTC EcoVåf höjer temperaturen på brinen, det ger högre COP. Hus med CTC EcoVåf kan därför dra maximal nytta av bergvärme.

När värmepumpen inte är i drift, exempelvis under sommaren, kan energin i många fall lagras i mark- eller bergskollektorn. Docka ovanpå CTC EcoHeat eller placera på hylla.

 • Lågt ljud
 • Enkel installation
 • Inbyggd cirkulationspump
 • Optimalt utnyttjande av frånluftsenergi

CTC EcoLogic Ext (har utgått)

CTC EcoLogic EXT Drift & skötsel

Ett automatiskt, tillförlitligt och lättskött styrsystem för CTC:s värmepumpar tillsammans med befintlig panna, ackumulatortank eller direkt mot ditt värmesystem.

Placera CTC EcoLogic EXT på valfri plats. Den uppskattas av installatörerna för sitt logiska och intuitiva gränssnitt. Något som du också kommer att uppskatta. Kan styra upp till tre CTC värmepumpar. Sköter helt automatiskt in- och urkoppling av din nya eller befintliga panna.

 • Tolv olika systemalternativ
 • Levereras komplett med givare och ventiler
 • Passar på flesta pannor och vattenburna radiatorsystem
 • Finns med och utan shuntsystem

CTC Easyflex (har utgått)

CTC Easyflex;f Drift & skötsel

Den här pelletspannan passar dig som själv vill välja till brännare och reglerutrustning. Däremot ingår elpatron och varmvattenberedning.
Passar ihop med CTC Bio och de allra flesta moderna brännare.

Belastningsvakt ingår. Rymlig asklåda på 42 liter är enkel att tömma. Producerar friskt varmvatten efterhand som det förbrukas utan risk för legionella. Hög verkningsgrad och miljöriktig förbränning.

 • Pelletseffekt 20 kW
 • 9 kW elpatron för sommardrift eller komplement
 • Med varmvattenväxlare
 • Ovanligt kompakt: passar i trånga utrymmen

CTC Safir 200 300

Safir 200 300 Drift & skötsel

200 eller 300 liter? Vilken du än väljer får du vattenbehållare i rostfritt, syrafast, titanlegerat molybdenstål, förmodligen det bästa material som finns.

200 eller 300 liter. Vattenbehållare i rostfritt, syrafast, titanlegerat molybdenstål – förmodligen det bästa material som finns. Ingen krånglig skyddsanod som behöver bytas ut. Levereras komplett med bland annat blandningsventil. Enkel att montera och kompakt (600 x 800 mm). Komplettera med CTC Electronic + en expansionskärl och du får ett system för att styra radiatorer, golvvärme och andra lågtemperatursystem eller alternativa uppvärmningssystem.

 • Inbyggt kalkskydd
 • Lättinstallerad
 • Låg vikt
 • Mått 60×60 cm
 • Isolerad med freonfritt polyuretanskum

CTC Aquaheat (har utgått)

CTC Aquaheat Drift & skötsel

CTC AquaHeat är en högeffektiv komplett värmeväxlare för varmvatten för värmepannor och vattenvärmare. Värmeväxlare i rostfritt stål, flödesvakt, termoventil och ladningspump ingår till en komplett enhet.

 • Finns i två storlekar: 25 och 50
 • Små byggmått
 • Extremt snabb varmvattenberedning
 • Inget vatten magasineras = alltid fräscht, legionellafritt varmvatten
 • Inbyggd termisk ventil förhindrar förkalkning och ger dessutom önskad vattentemperatur.
 • RSK-Nr: 694 70 38

CTC EcoZenith I550 (har utgått i denna version)

CTC EcoZenith I550 Drift & skötsel

Se längre upp för ny version.

Redan utseendet skiljer ut CTC EcoZenith från det mesta som finns i dag. Men det riktigt spännande hittar du på insidan. Nya CTC EcoZenith I 550 liknar ingenting annat på marknaden. Den kombinerar allt i en enda lösning. CTC EcoZenith I 550 är en produkt för dig som vill ha det allra bästa: en framtidssäker produkt med hög varmvattenkapacitet.

Oslagbar varmvattenkapacitet. Mer än 600 liter 40C  varmvatten. Inga extra kostnader för styrning, extra soltank eller panna. Framtidssäker, koppla på och styr nu eller längre fram: Värmepumpar: bergvärme, luft/vatten eller båda två. Vedtillskott: vedpanna eller vattenmantlad braskamin.  Solpaneler, pool, bubbelbad.

Den inbyggda styrningen prioriterar det mest ekonomiska sättet att värma villa & varmvatten. Styr & övervakar alla delar av fastigheten. Varmvatten som är helt legionellasäkert. Isolering utöver det vanliga (90 mm formgjuten polyuretan). Ger låga värmeförluster som ger lägre energikostnader. Rymlig mer än 500 liter men ovanligt kompakt. Kan placeras i utrymmen med vanlig takhöjd. Går igenom vanliga dörrar.

CTC EcoZenith C 530 (Har utgått)

CTC EcoZenith I550 Drift & skötsel

Redan utseendet avslöjar att det här är en modern tank. Insidan rymmer rejäla kopparslingor för varmvatten och solvärme. Imponerande varmvattenproduktion med massor av uttag gör den här tanken till en ovanligt flexibel värmeprodukt.

För produktion av varmvatten. Rejäl solslinga för anslutning direkt till solfångare. Ingen risk för legionella – varmvattnet produceras hela tiden. Kan anslutas till värmepump, värmepanna, vattenmantlad braskamin, fjärrvärme etc. Isolering utöver det vanliga (90 mm formgjuten polyuretan). Ger låga värmeförluster som ger lägre energikostnader.

Rymlig mer än 500 liter men ovanligt kompakt. Kan placeras i utrymmen med vanlig takhöjd. Går igenom vanliga dörrar. Dubblerade, spegelvända anslutningar för snyggt montage som tar minimalt med plats. Förberedd för tre elpatroner.

CTC EcoZenith C 510 (har utgått)

CTC EcoZenith 510 Drift & skötsel

Du ser redan på utseendet att det här är en modern bufferttank. Den slukar 550 liter och är förberedd för elpatron. Perfekt för alla typer av värmepannor. Välisolerad för minimala värmeförluster. Klarar standard takhöjd och vanliga dörrar.

Isolering utöver det vanliga (90 mm formgjuten polyuretan). Ger låga värmeförluster som ger lägre energikostnader. Rymlig, mer än 500 liter men ovanligt kompakt. Kan placeras i utrymmen med vanlig takhöjd. Går igenom vanliga dörrar. Förberedd för en elpatron. Dubblerade, spegelvända anslutningar för snyggt montage som tar minimalt med plats.

CTC Ecotank (har utgått)

CTC Ecotank Drift & skötsel

CTC EcoTank är en ackumulatortank på över 300 liter, speciellt anpassad för sammankoppling med bergvärmepumpen CTC EcoHeat alternativt värmepumpsmodulen CTC EcoEl. Konstruerad för att utnyttja solvärmen effektivt.

För solvärme. Anpassad för sammankoppling med bergvärmepumpen CTC EcoHeat eller värmepumpsmodulen CTC EcoEl. Speciellt konstruerad så att det varma vattnet från solfångaren snabbt passerar genom tanken till EcoHeat/CTC EcoEl som blir uppvärmd först. Det minskar driften på kompressorn/elpatronen till ett minimum. Samtidigt ger lösningen högsta varmvattenkomfort.

 • Smidiga modulmått 600 x 619 x 1 797 mm
 • Effektiv isolering av polyuretan, betydligt lägre värmeförluster än den mer vanliga mineralullen
 • Komplett med cirkulationspump.

Vi har även service på värmepumpar/VVB som utgått ur produktion

CTC Electronic Drift & skötsel
CTC Electronic har utgått ur produktion

Hög verkningsgrad och avancerad automatik för energibesparande värmereglering. Är i första hand avsedd att placeras ovanpå varmvattenberedaren CTC Safir. CTC Electronic ger ett jämnt och behagligt inneklimat oavsett utetemperatur. Samtidigt bevakar automatiken att uppvärmningen sker med minsta möjliga energiåtgång. Eleffekt 13 kW. CTC Electronic kan anslutas till radiatorer, golvvärme och andra lågtemperatursystem eller till de flesta alternativa uppvärmningssystem

Effekt 1,8 till 13 kW. Modulmått 60 x 60 cm passar köksinredningar och tvättstugor. Kan placeras liggande, stående på sidan eller hängas på vägg. Har veckoprogram som sparar el. Programmera också tillfälliga sänkningar för till exempel semester. Arbetar med flytande temperatur, dvs inte mycket högre än radiatortemperaturen (någon shuntventil behövs inte).

CTC Ecoair 107-110 Drift & skötsel
CTC Ecoair 105 107 110 – utgått ur produktion september 2013

På CTC EcoAir har de lyckats pressa upp verkningsgraden ytterligare. Det gör att du snabbare kan räkna hem din investering. Enkel att installera, tar liten plats vid en husvägg och kräver inga borrhål eller slingor i marken. Egen teknik: shuntreglering. Ger betydligt jämnare värme med mindre temperaturvariationer.

Eftersom temperaturen är konstant slipper du gisslet med expansionsoljud som ger störande knäppningar i golv och rörledningar. Ett vanligt och svårlöst problem för många tillverkare. Följer EU:s tuffa krav på miljömässighet och effektivitet. Koppla ihop med elpannan CTC EcoEl eller den nya intelligenta allt-i-ett-tanken CTC EcoZenith.

CTC Ecoel Drift & skötsel
CTC Ecoel – har utgått ur produktion september 2013

CTC EcoEl är vår storsäljare. Den ger jämn och behaglig värme och gott om varmvatten snabbt. Den ger dig också utmärkta möjligheter att utveckla ditt värmesystem. Två unika anslutningar gör att du enkelt kan koppla på solvärme, värmepump, ved- eller pelletspanna. Inbyggd styrning. Två höjder.

Vår lösning med s.k. genomströmningsväxlare producerar varmvatten efterhand som det används. Lösningen gör att du alltid får nytt,
fräscht och legionellasäkert varmvatten.

Den logiska displayen på CTC EcoEl är i själva verket ett komplett regler- och styrsystem där du gör egna inställningar, kan se drifttemperaturer m.m.

Tillsammans med shuntautomatik, rumsgivare och utegivare ger detta en jämn och behaglig värme.

CTC EcoEl är också grundmodulen i värmepumpsystemet CTC EcoHeat, vilket medför att du som har en CTC EcoEl 1800 när som helst kan utveckla den till en värmepump genom att komplettera med en värmepumpsmodul och utnyttja energi i luft-, berg-, mark- eller sjö.

Safir 90 Produktblad
CTC Safir 90 – utgått ur produktion 2017 

För väggmontage i till exempel fritidshus eller när du kompletterar befintlig panna med värmepump.

Rostfri, syrafast vattenbehållare i titanlegerat molybdenstål. Den höga kvaliteten ger lång livslängd och gör att du slipper skyddsanod. Välisolerad med miljövänlig glasull bidrar till den höga verkningsgraden. Kompakt och låg vikt gör den lättplacerad.

 • Vattenvolym: 90 liter
 • Rostfri vattenbehållare
 • Direktverkande elpatron
 • RSK-Nr: 693 51 05

Vårat telefon nummer: 08 558 03 553 fax: 08 558 03 552