Din rörmokare och VVS-jour i Täby

rörmokare och VVS-specialist i Täby

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby är ditt självklara val när du behöver en rörmokare eller VVS-specialist för akuta åtgärder i Täby. Dessutom erbjuder vi långsiktiga lösningar för dina VVS-behov. Vidare erbjuder Allmänna Rörjouren allt från rörjour, VVS-tjänster och rörmokararbeten till installation och service av värmepannor, värmepumpar och varmvattenberedare. Utöver detta har vi på Allmänna Rörjouren även spolbil och kan utföra kameraundersökning av avlopp och ledningar.


Ring Allmänna Rörjouren – Rörmokare och VVS-specialist

dygnet runt på 08-558 03 553

Vi som jobbar på Allmänna Rörjouren har över 40 år i branschen. Under den tiden har vi etablerat oss som ett tryggt val av rörmokare med flera servicebilar i Täby. Snabb och kompetent service med jour inom VVS och rörmokararbeten. Allmänna Rörjouren har egen spolbil och kan lösa stopp i avloppet snabbt och enkelt.

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby Allmännana Rörjouren servicebil

Allmänna Rörjourens Servicebil

Vänta inte med att kontakta oss om du har  stopp i diskhon, handfat eller golvbrunn.  Då det kan leda till att du få översvämning. Ofta kan du själv rensa avloppetmed rensband, sugpropp eller hett vatten, men om stoppet är svårt erbjuder vi professionell spolning med spolbil. Vi är ditt förstahandsval som rörjour i Täby, tillgängliga dygnet runt, året om.

Vi samarbetar även med eljour och saneringsjour vid behov samt med kakelsättare som har våtrumsbehörighet.  Med grävmaskin tillgänglig dygnet runt hjälper vi dig även med dränering, avloppsrör och läckage.

Vi arbetar runt hela Täby

Täby Centrum

Hägernäs

Näsbypark

Täby Kyrkby

Grindtorp

Roslags Näsby

Viggbyholm

Skarpäng

Rörmokare och VVS-specialist som tar stora och små uppdrag  

Inga uppdrag är för stora eller för små. Oavsett om det är en omfattande nybyggnation eller ett akut avloppsstopp mitt i natten. Vi prioriterar kundnöjdhet, effektivitet och rimliga priser.

För fastighetsägare erbjuder vi förmånliga serviceavtal för kontinuerlig tillgång till rörmokare.

Om du akut behöver hjälp. Ring Allmänna Rörjouren  på 08-558 03 553 så hjälper vi dig direkt.

Snabb och smidig lösning för stopp i avlopp med spolbil i Täby

Ofta när vi löser avloppsstopp med vår spolbil så erbjuder vi även en rörinspektion med kamera för att hitta problemens orsaker och ge rekommendationer direkt på en USB-sticka. Som tillägg säljer vi även högtrycksaggregat för avloppsspolning.

Du kan se vår effektiva högtrycksspolning i videon här

  För stamspolning i fastighet, begär en offert.

Energieffektivisering och säkerhet

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby Allmänna Rörjouren är specialiserade på värmepumpar för energieffektivisering. Allmänna Rörjouren är arbetar med CTC NIBE IVT Thermia. Vi kan uppgradera, optimera eller byta ut ditt värmesystem och hjälpa dig spara tusenlappar per år. Vi gör naturligtvis en energiberäkning varje gång. Så att du kan få den mest optimala värmepumpen, för just ditt system.

Förhindra skador i ditt VVS-system med regelbundna kontroller. Vi erbjuder besiktning för snabb, effektiv och prisvärd åtgärd.

Vänd dig till oss vid renoveringar och installationer för att följa försäkringsbolagens krav på fackmässigt utförda VVS-installationer.

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby Pannor och värmepumpar

Spolning av avlopp dygnet runt

Med våran egen spolbil kan vi med stor precision lösa ditt avloppsstopp på ett professionellt sätt.

Samt att vi kan  även som komplement till avloppsspolningen, även erbjuda tjänster som att inspektera avloppsledningen med fiberoptisk kamera i syfte att se vad som är fel i röret. Hittar vi nånting som behöver åtgärdas i röret talar vi om det för er. Som följd av detta kan vi om vi hittar nånting fel i avloppet erbjuda er att vi lokaliserar och märker ut exakt var felet befinner sig. Detta så att man lätt kan hitta avloppsröret om man behöver gräva upp det.

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby Allmänna Rörjouren spolbil

Allmänna Rörjouren Spolbil

Bästa produkter för högsta kvalitet

Allmänna Rörjouren hjälper dig välja rätt varmvattenberedare, värmepump eller värmepanna med rätt dimensionering för din fastighet. Vi använder endast material av högsta kvalitet och säkerställer professionell installation.

Vi samarbetar med välkända leverantörer som CTC, NIBE, IVT, NILAN och Thermia.

Materialval och professionell installation är avgörande för att undvika skador på din fastighet vid VVS-arbeten.

Uttnyttja ROT-avdraget

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby Rotavdrag dras direkt på fakturan.

Skatteverket betalar 30% av arbetskostnaden

Som pålitlig rörmokare i Täby kan du använda ROT-avdraget. Dra av 30% av arbetskostnaden direkt på fakturan.

Kontakta Allmänna Rörjouren idag för VVS tjänster och begär en offert.

Som tillägg kan ägare till  småhus, som värms upp med el eller gas. efter installation även söka bidrag för energieffektivisering från den 3 juli 2023.

Mer information här.

Rörmokare & VVS-specialist Facebook - rörjour 

Vanliga frågor om VVS

Krävs det bygglov för att ändra i VVS-installationerna? 

Ja, det behövs för att installera eller väsentligt ändra installationer. 

Varför bubblar det i avloppet? 

Bubblor kan tyda på begynnande stamstopp i flerfamiljshus. Detta kan leda till att avloppsvatten tränger in i lägenheten och orsakar vattenskador. 

Är vattenburen golvvärme energisnål? 

Ja, om det installeras korrekt. Vi hjälper dig gärna.

Behöver man testa funktionen på säkerhetsventiler? 

Ja, minst en gång per år för att undvika stopp och driftstörningar.

Det låter och kluckar i mina element, vad är felet? 

Troligen luft i värmesystemet. Lufta elementen och fyll på systemet vid värmepannan.

Vad är en vattenfelsbrytare? 

Den stänger av inkommande vatten vid läckage. Många försäkringsbolag ger rabatt på hemförsäkring om en sådan installeras.

Ska det komma vatten från säkerhetsventilen på varmvattenberedaren? 

Ja, säkerhetsventilen ska släppa ut vatten för att begränsa trycket. 

Vad ska inte hällas i avloppet? 

Fett, lösningsmedel, oljor, färgrester och läkemedel. Spola inte ned fasta föremål som tops, bindor och tamponger.

Rörjour Täby – vi skyddar ditt hem

Om ditt hus eller vatten plötsligt blir kallt, eller om du drabbas av översvämning, behöver du snabbt hjälp. Vi hanterar ofta vattenfyllda källare och läckor, och kan snabbt åtgärda problemen för att minimera skador. Vattenrör kan spricka utan förvarning, och då är det tryggt att ha en rörjour som kan rycka ut omedelbart.

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby – vanliga uppdrag för vår rörjour

  • Stopp i avloppet. Vi hanterar stopp i avloppet, oavsett om det gäller köksavlopp, toaletter eller duschar. Våra VVS-specialister kan lösa problemet utan skador på rören.
  • Översvämning. Vi erbjuder akut assistans vid översvämningar, vilket kan orsakas av kraftiga regn eller rörbrott. 
  • Vattenläckor. Vi lokaliserar och reparerar vattenläckor för att förhindra vidare skador på fastigheten.
  • Rinnande WC. Vi åtgärdar  toaletter som kan leda till slöseri med vatten. och höga vattenräkningar,
  • Läckande kranar och blandare. Vi fixar droppande kranar och läckande blandare för att spara vatten och förhindra vattenskador.
  • Värmesystem som inte fungerar: Vi felsöker och reparerar värmesystem för att säkerställa att ditt hem håller en behaglig temperatur.

Din rörmokare och VVS-specialist i Täby – så förebygger du stopp i avloppet

En grundläggande regel är att inte spola ner något som inte hör hemma i avloppet eller toaletten. Fett som svalnar fastnar på rörens väggar, vilket samlar upp annat avfall och leder till dålig lukt och stopp.

Om vatten i duschen inte rinner undan ordentligt kan orsaken vara hår och tvålrester i golvbrunnen. Lyft av gallret och samla upp smutsen i stället för att spola ner det. Nyare golvbrunnar har ofta ett avtagbart vattenlås som kan rengöras. Om inte, kan det finnas en liten plugg som också kan tas bort för att nå smuts bakom vattenlåset. 

Rengör vattenlåset

Igensatta handfat och diskhoar beror ofta på smuts i vattenlåset, vilket förhindrar dålig lukt från att tränga in. Rengör vattenlåset endast i vattentäta utrymmen. Placera en hink under vattenlåset innan du skruvar loss det, samla upp smutsen och rengör noggrant. Kontrollera att tätningen är hel och skruva tillbaka vattenlåset ordentligt. Testa sedan tätheten genom att fylla handfatet med vatten och sedan släppa ut det för att se om det finns några läckor

Använd en vaskrensare för att rensa toalettavloppet. Om vattnet inte rinner undan, spola inte igen för att undvika översvämning. Placera vaskrensaren tätt mot toalettsitsens öppning och pumpa snabbt några gånger för att lösa upp stoppet.