Varmvattenberedare samt genomströmningsvärmare 08-55803553


Vi servar och byter varmvattenberedare 08-55803553
Man kan dela upp varmvattenberedare i olika områden.

Emaljerad varmvattenberedare : Den tillverkas av en stålmantel som sprayas invändigt av en kopparemalj. För att kopparemaljen ej ska brista av dom spänningar som uppstår beroende på vattnets hårdhet så tillsätter man en offeranod. Denna offeranod (magnesiumstav) är till för att neutralisera vattnet så att kopparemaljen ej engrips.
När denna magnesiumstav är slut så måste den bytas. Kontroll rekomenderas vart 3e år.
Vi rekomenderar även en emaljerad varmvattenberedare om du har eget vatten. Detta för att offeranoden hjälper till att neutralisera vattnet som i detta fall är extra aggresivt och kalkrikt.

Kopparlagd Varmvattenberedare : Den har en kopparplåt innan för stålbehållaren. Denna typ av beredare kan användas med fördel i stadsmiljö (kommunalt vatten). Denna typ saknar offeranod. Och är därmed underhållsfri till den graden att amn slipper kolla offeranoden vart 3e år på varmvattenberedaren.

Rostfri varmvattenberedare : De har ett rostfritt innanmäte och kan med fördel sättas i stadsmiljo.
Den innehåller den högsta kvaliteten av beredare. Och vi sätter in en sådan vid byte om inget annat sägs vid beställning.

Gemomströmningsvärmare / Genomstömningsberedare: Dessa är praktiska till mindre hushåll då dom ger ständigt varmvatten.
Nackdelen med en genomströmningsvärmare är att den samtidigt kräver framdragning av kraftig elledning samt säkringar för att kunna ge en hyfgglig temperatur. Har man ej detta i sitt fritidshus? Rekomenderar vi en mindre varmvattenberedare. Då den ej är lika strömkrävande och kan passa i dom flesta 220 uttag.
En varmvattenberedare är ganska underhållsfri.
Men dom detaljer man bör underhålla är säkerhetsventilen som bör vridas öppnas, en gång per år, för att säkerställa att den ej slutat att fungera. Detta är viktigt då säkerhetsventilen är en säkerhetdealj av vikt på en varmvattenberedare.

Om varmvattenberedaren ej värmer? Kan det antingen t.ex vara en säkring som gått. Eller så har varmvattenberedarens överhettningsskydd löst ut.
Dessa 2 ovanstående punkter kan oftast återställas.
I värsta fall kan patronen ha rostat sönder och skapa kortis i kontakt med vatten.
Beroende på Varmvattenberedarens ålder och övriga omständigheter rekomenderar vi ofta då byte av varmvattenberedare.

Normalt sett om vi ska byta ut eran varmvattenbedare? Så brukar vi kunna göra detta inom 1-2 arbetsdagar under normal arbetsbelastning.

Du kan gärna ringa oss om det är något mer du undrar? Eller om du vill göra en beställning? Vårat telefon nummer: 08-55803553 fax: 08 558 03 552